Vŕzgavý zvuk
Moderátor: Blue Lanos
Vŕzgavý zvuk
V poslednej dobe z času na čas badám taký vŕzgavý zvuk (alebo pískanie) od LP kolesa. Nieje to od motora lebo to robí nezávisle od otáčok motora- je to závislé od krútenia sa kolesa ale aj tak to má oveľa nižšiu frekvenciu. Zvuk je počuteľný pri otvorenom okne a začína pri 40-tke. Brzdy to nebudú lebo aj keĎ prišliapnem brzdu nič sa nezmení. Nepripomína vám to niekomu niečo. Díky za každý tip  

ex: Chevrolet AVEO SE pearl black
ex: Espero 1.5 16V

- Reklama
]Rebro[ píše:Mne take nieco robilo na Oltcite [cest jeho pamiatke] ked sa o makku gumu suchala puklica. Ale ty asi nemas pulice co? .........a asi ani Oltcit co??

Takze nemam oltcit, puklice ani makke gumy... ale diky za snahu... fakt neviem co to moze robit, jazdim s hlavou vystrcenou z okna jak blbec... Mal som dolu kolesa, pozeral som na to ale nic nevyzera uvolnene ani vybite...  ono najhorsie je je to zacne robit az pri 40 km/h. Rozmyslam ze pojdem za kamosom do pneuservisu dame to na zdvihak cele  a skusim ho natocit... uvidime
 Takze nemam oltcit, puklice ani makke gumy... ale diky za snahu... fakt neviem co to moze robit, jazdim s hlavou vystrcenou z okna jak blbec... Mal som dolu kolesa, pozeral som na to ale nic nevyzera uvolnene ani vybite...  ono najhorsie je je to zacne robit az pri 40 km/h. Rozmyslam ze pojdem za kamosom do pneuservisu dame to na zdvihak cele  a skusim ho natocit... uvidimeex: Chevrolet AVEO SE pearl black

- ]Rebro[
ja som mal tiez divny zvuk, ze som cez leto chodil s gebulou von koli nemu. ale uz ide zima, tak to radsej nerob, bo ti zamrzne a odpadne.   https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=3718 SOm mal sice strngavy zvuk, ale aby si vedel kam to moze az viest
  https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=3718 SOm mal sice strngavy zvuk, ale aby si vedel kam to moze az viest  

https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?t=3718 SOm mal sice strngavy zvuk, ale aby si vedel kam to moze az viest
Je: Volvo V50
Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN

Bola: Nexia GL
Spotreba - 2 motory
POWERED by JRD McLAREN
No takže až dnes sa mi to konečne podarilo identifikovať  

Vyzerá to na ložisko... ... ktoré má mimochodom pol roka a cca7tis. km.... 

... asi ma šlahne, už sa na to teším...
Mimochodom - to ložisko má vôlu, myslíte, že by som to mohol skúsiť dotiahnuť - aký by tam mal byť moment???

Vyzerá to na ložisko... ... ktoré má mimochodom pol roka a cca7tis. km....

... asi ma šlahne, už sa na to teším...
Mimochodom - to ložisko má vôlu, myslíte, že by som to mohol skúsiť dotiahnuť - aký by tam mal byť moment???

Mě jednou kamínek z posypu zapadl mezi kotouč a ten krycí plech a dělal taky písk písk písk   FAKT beze srandy.
  FAKT beze srandy. 

FAKT beze srandy.
  FAKT beze srandy. 
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4,    Yamaha Majesty 125
bylo: Nubira wagon 2.0 CDX 1998 , Pontiac Le Mans (americkej Racer),
Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502

Mitsubishi Space Vagon, Favorit, Moskvič 2140, Moskvič 403, Skůtr ČZ 175 typ.502
Jestli je to přední ložisko, tak ty mají vůli přímo v sobě, oni to jsou vlastně ložiska 2v1   a ty se dotahujou tzv. na krev
  a ty se dotahujou tzv. na krev  seřizovat se dají jen zadní ložiska, alespoň u většiny aut, ale Espero jsem neviděl a Nubiru jsem taky vpředu rohozenou neměl
 seřizovat se dají jen zadní ložiska, alespoň u většiny aut, ale Espero jsem neviděl a Nubiru jsem taky vpředu rohozenou neměl 

a ty se dotahujou tzv. na krev
  a ty se dotahujou tzv. na krev  seřizovat se dají jen zadní ložiska, alespoň u většiny aut, ale Espero jsem neviděl a Nubiru jsem taky vpředu rohozenou neměl
 seřizovat se dají jen zadní ložiska, alespoň u většiny aut, ale Espero jsem neviděl a Nubiru jsem taky vpředu rohozenou neměl 
Hyundai IX55, V6 3,0 CRDI, automat, 4x4,    Yamaha Majesty 125

Je to predné ložisko... a keď som nad tým rozmýšlal, tak to fakt nemá zmysel doťahovať - za predpokladu, že sme to dosť dotiahli pri montáži, teda "na krev"...Richard píše:Jestli je to přední ložisko, tak ty mají vůli přímo v sobě, oni to jsou vlastně ložiska 2v1a ty se dotahujou tzv. na krev
Kamienok to nieje - to som sa učil v autoškole...

Fakt - na jednej z dvoch jázd, ktoré som absolvoval sa mi stalo presne toto.