dodělání osvětlení dveří - kam zapojit?
Moderátoři: Blue Lanos, Scorpion.11, lomngi
- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
dodělání osvětlení dveří - kam zapojit?
Mám nové aveo a chtěl bych Vás požádat o radu. Chtěl bych si dodělat osvětlení dveří, resp.zapojit takový ten mini projektor, co mi osvětlení prostor po otevření dveří dole na zemi nasvětlenou značkou. Jen jde o to, že ve dveřích nemám žádné osvětlení a nemám to tudíž jednoduše kam zapojit. 
Prosím o radu, ze kterého vodiče, buď ve dveřích nebo ve sloupku dole vezmu stále napájení a vodič, který spína kostru po otevření dveří....

Prosím o radu, ze kterého vodiče, buď ve dveřích nebo ve sloupku dole vezmu stále napájení a vodič, který spína kostru po otevření dveří....
Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Barva: Modrošedá Lake
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia
- Reklama
Re: dodělání osvětlení dveří - kam zapojit?
Ahoj
toto jsem napojil na osvětlení kabiny nebo jsem ještě uvažoval na spínač otevřených dveří ale pak jsem tedy volil stálí proud z osvětlení kabiny,kostru jsem napojil přímo ve dveřích na šroub

toto jsem napojil na osvětlení kabiny nebo jsem ještě uvažoval na spínač otevřených dveří ale pak jsem tedy volil stálí proud z osvětlení kabiny,kostru jsem napojil přímo ve dveřích na šroub

Škoda 120
Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg

Škoda Felicia LPG
Renault Thalia 1,2 16V 2009
Chevrolet Spark
Chevrolet Aveo 1,2 16V,2009 (člen AVEO FANCLUBU)
Mitsubishi Lancer X SportBack 1.8 MiVec Invite
Carthell Prg
Kostru ve dveřích, + jednoduše na spínač ve sloupku, tak budu řešit osvětlení odrazky jak to maj octavie 

Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]

Edmund Burke
[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
Dá se to pěkně vytáhnout od stropního světla, na spínač ve dveřích nevím.. my tam nemáme mechanický spínač.

Chevrolet new Aveo (sonic) Misty Lake 

Člověče sice off topic, ale musím se zeptat, nejel jsi někdy tak 3-4 týdny zpět trasu Valmez Vsetín? viděl jsem to samé aveo jak moje i tvoje..ale nevím o nikom, kdo ho tady má..znám jen jedno v okolí od vidění, víc jich tu nejezdí. 

- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
trasa -Valmez jsem jel .asi 29 nebo 30.4pejee píše:Člověče sice off topic, ale musím se zeptat, nejel jsi někdy tak 3-4 týdny zpět trasu Valmez Vsetín? viděl jsem to samé aveo jak moje i tvoje..ale nevím o nikom, kdo ho tady má..znám jen jedno v okolí od vidění, víc jich tu nejezdí.

Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia
To sedí, úterý 30. dubna to bylo.. jel jsem zrovna s kombíkem pro kola do Valmezu, aveo vypadá super za jízdy  

- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
diky... mohl jsi mne zastavitpejee píše:To sedí, úterý 30. dubna to bylo.. jel jsem zrovna s kombíkem pro kola do Valmezu, aveo vypadá super za jízdy
 dali bychom pokec
  dali bychom pokec  
Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia
- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
Zkusme se prosím vrátit k tématu. 
S tím zapojením je poměrně velký problém. Ve dveřích nebo , jak někdo píše ve sloupku, žádný dveřní spínač není. Světlo kabiny spíná mikrospínač v zaámku ve dveřích, ale aby se člověk k němu dostal, tak se musí zcela kompletně rozkuchat dveře (tapec dolu, folie dolu, mechanismus okna ven i tim plechem a to ještě vše s nejistým výsledkem) .
Do dveří , resp. do sdruženého ovladače stahování oken vede dvojí kabeláž. nemůže mi prosím někdo z el.schémat vypíchnout vodič (zda vůbec existuje), který buď spíná po otevření dveří kostru či kladný pól?

S tím zapojením je poměrně velký problém. Ve dveřích nebo , jak někdo píše ve sloupku, žádný dveřní spínač není. Světlo kabiny spíná mikrospínač v zaámku ve dveřích, ale aby se člověk k němu dostal, tak se musí zcela kompletně rozkuchat dveře (tapec dolu, folie dolu, mechanismus okna ven i tim plechem a to ještě vše s nejistým výsledkem) .
Do dveří , resp. do sdruženého ovladače stahování oken vede dvojí kabeláž. nemůže mi prosím někdo z el.schémat vypíchnout vodič (zda vůbec existuje), který buď spíná po otevření dveří kostru či kladný pól?
Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia
- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
Oukííí, tak si odpovím sám a snad tím pomůžu i případně ostatním. Bavím se teď o straně řidiče, spoluezdce pořeším později. 
Kladný pól (stálý proud) jsem vzal od červeného vodiče z černé svornkovnice vedoucí do spínačů pro stahovaní oken (nutné sundat tapec). Spínanou kostru jsem vzal tak, že jsem rozpletl kabelový svazek vedoucí k zámku (spodní hrana dveří , je už oddělený) a jsou tam mimo jiné dva šedé vodiče (plus jeden černý, jeden fialový a dva hnědé). Jeden z těch šedých vodičů napřímo rozpíná kostru, když zavřete dveře a rozepne při otevření dveří..

Kladný pól (stálý proud) jsem vzal od červeného vodiče z černé svornkovnice vedoucí do spínačů pro stahovaní oken (nutné sundat tapec). Spínanou kostru jsem vzal tak, že jsem rozpletl kabelový svazek vedoucí k zámku (spodní hrana dveří , je už oddělený) a jsou tam mimo jiné dva šedé vodiče (plus jeden černý, jeden fialový a dva hnědé). Jeden z těch šedých vodičů napřímo rozpíná kostru, když zavřete dveře a rozepne při otevření dveří..
Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia
- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=zmKuFVb0tmgJacknikol píše:Oukííí, tak si odpovím sám a snad tím pomůžu i případně ostatním. Bavím se teď o straně řidiče, spoluezdce pořeším později.
Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia
Super   osobně bych vůbec ve dveřích nic nehledal a natáhl káblík od stropní lampičky, už to tak mám vyzkoušeno na jiných autech
 osobně bych vůbec ve dveřích nic nehledal a natáhl káblík od stropní lampičky, už to tak mám vyzkoušeno na jiných autech  pro mě nejjednodušší řešení. Ale dá se to udělat různě
 pro mě nejjednodušší řešení. Ale dá se to udělat různě 

osobně bych vůbec ve dveřích nic nehledal a natáhl káblík od stropní lampičky, už to tak mám vyzkoušeno na jiných autech
 osobně bych vůbec ve dveřích nic nehledal a natáhl káblík od stropní lampičky, už to tak mám vyzkoušeno na jiných autech  pro mě nejjednodušší řešení. Ale dá se to udělat různě
 pro mě nejjednodušší řešení. Ale dá se to udělat různě 

- Scorpion.11
Pěkný a dobrá práce   

AVEO, 1.4 SEDAN STAR, 69KW, r.v 2008, koupeno (5/2009)
člen AVEO Fanclubu

člen AVEO Fanclubu
Majstri,ktorí rozoberú a zložia svoje auto,majú väčšinou starý model.
Nové Aveo je o inom. Tam len tak neodmontuješ tapacír,neponaťahuješ káble,nezapojíš LED a pod. Samozrejme,že to ide,ale keď ti niekto poradí,že toto takto a onak,tak pozri aké má auto. Všetko sa dá,ale to auto je mladé a keď niečo vymyslíš,tak si sám a po tebe to spravia ostatní. Nové Aveo má tvrdé plasty,všetko sa rozoberá ťažko a všetko sa rado láme. Keď to zložíš,tak ti to bude vŕzgať. Druhá vec je elektrika. Napr.ak chceš do parkovačiek dať LED-ku,tak ti nebude svietiť a vypíše ti chybové hlásenie.Potrebuješ tzv. "kanbus" žiarovku. Tak si najprv zisti,čo potrebuješ na takéto zapojenie. Ja by som kontaktoval toho,kto to video na youtube odovzdal. Musel sa prihlásiť a tým je tam niekde aj jeho e-mail. Inak pozri Ruské fóra-je aj fórum špeciálne pre nové Aveo a tam sa dozvieš kade čo.

Nové Aveo je o inom. Tam len tak neodmontuješ tapacír,neponaťahuješ káble,nezapojíš LED a pod. Samozrejme,že to ide,ale keď ti niekto poradí,že toto takto a onak,tak pozri aké má auto. Všetko sa dá,ale to auto je mladé a keď niečo vymyslíš,tak si sám a po tebe to spravia ostatní. Nové Aveo má tvrdé plasty,všetko sa rozoberá ťažko a všetko sa rado láme. Keď to zložíš,tak ti to bude vŕzgať. Druhá vec je elektrika. Napr.ak chceš do parkovačiek dať LED-ku,tak ti nebude svietiť a vypíše ti chybové hlásenie.Potrebuješ tzv. "kanbus" žiarovku. Tak si najprv zisti,čo potrebuješ na takéto zapojenie. Ja by som kontaktoval toho,kto to video na youtube odovzdal. Musel sa prihlásiť a tým je tam niekde aj jeho e-mail. Inak pozri Ruské fóra-je aj fórum špeciálne pre nové Aveo a tam sa dozvieš kade čo.
Chevrolet AVEO LT, 1.2 63kW,2012 Borocay Blue
...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)

...v koži od MAD, DRL, kamera ... a ešte nie je koniec :)
- Jacknikol
- Kontaktovat uživatele:
Myslis to video o par odpovedi zpet ? ---

Aveo 9 / 2011 
1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011
Ford Siera
Skoda 120
Opel Manta 2.0
Dacia

1,2 LT+/63 kw
Aveo sedan 2006-2011