Elektricke okna
Moderátor: Blue Lanos
Re: Elektricke okna
Trocha som sa pohral s mechanizmom el. okien a vysledok bol uzasny , okno na spolujazdcovej strane opet funguje normalne , nakolko to stahovanie a vytahovanie uz bola riadna bieda, v dazdi sa nedalo okno vobec vytiahnut , aj dole islo horko tazko . Rozobral som cely mechanizmus , dokonca aj motorcek , bol v dost biednom stave, uplne cierne vnutro a dost ojazdene uhlikove kefky , ozubene plastove koleso bolo tiez brzdene asi povodnou vazelinou ktora bola husta ako plastelina. Vsetko precistene v benzine , premazane , poskladane ,komplet ocisteny mechanizmus s navynutym lankom, poutierane vedenie okna vo dverach . Motorcek stiahne okno bleskovo , dokonca ma aj lepsi zvuk . Dal som sa aj na druhy vodicov motorcek , ale po rozobrati sok , uhlikove kefky totalne osuchane az na pliesok v ktorom su ulozene . Bohuzial menit sa nedaju nakolko je to celok , na predajni mi vraveli samotny motorcek 50 az 80 eur , komplet cely mechanizmus aj s lankom 130 eur .  Takze mi ostalo iba poradit si sam . Kedze kefky su ulozene v pliesku a zaistene zubkami , tak som ich vybral a vyrobil som nove . Na nervy , este ze som kludas . Momentalne som to bol poobede vyskusat a motorcek pracoval paradne . Kefky su samozrejme kupovane klasicke s drotikmi , ale musel som rezat a brusit . Dost makacka. Ale da sa . Cena opravy 2 eura -kefky + praca . Musim este precistit mechanizmus s lankom , potom sa to zlozi cele a vyskusa . Potom dam vediet a mam aj fotky . Podla mna to pojde paradne .   

Daewoo Lanos sedan , r.v.97 ,1.5 sohc.

- Reklama
- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Zeby som znovu rozobral motorcek aj ja ? 
Ja ked som sa pytal v daewoo tak za 80€ jedna strana komplet na 3 dverak, cize na dve strany 160€.
Inde to boli podobne ceny ba dokonca aj viacej A to urcite nie original
 A to urcite nie original

Ja ked som sa pytal v daewoo tak za 80€ jedna strana komplet na 3 dverak, cize na dve strany 160€.
Inde to boli podobne ceny ba dokonca aj viacej
 A to urcite nie original
 A to urcite nie originalSeat Altea XL 1,6 TDI
Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Ex. Skoda Octavia 1 Tour 2008 1.6 + LPG
Moj Langos: https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=40&t=13996

Ex. Daewoo Langos 1.6 16 V 3D, r. v. 1999, ABS, 2 x Airbag, El. predne okna, El. zrkadlo, El. stresne okno
Motorcek ma aj maznicku na premazanie vazelinou , ale odporucam rozobrat a najprv precistit od stareho maziva, ktore za tych 13 rokov vyzeralo ako vyzeralo .Maznicka vyditelna dole na obrazku

- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Jak ten motorcek raz rozobeerem tak ho urcite neposkladam jak nan kukam 

Seat Altea XL 1,6 TDI

Nove vyrobene kefky , potom boli este upravene podla potreby

Kurnik aj mna to čaká ale neviem kedy  hlavne spolujazcov dole ide a hore musím tlačit rukou
 hlavne spolujazcov dole ide a hore musím tlačit rukou 

Tak pre teba je ta jednoduchsia verzia - rozobrat iba tu okruhlu cast a precistit , to ide v pohode . Ale bol by som zvedavy ako vyzeraju  vase uhlikove kefky . Stare som nezfotil , ale boli odrate uplne az na ten pliesok a preto moj motorcek uz pracovat nechcel . Predtym davno som natrel vazelinou iba ten lankovy mechanizmus, ale po case som videl ze sa tam iba zbytocne nalepil prach a spina, tak som to umyl benzinom a suche to slo v pohode aj rukou , je tam take plastove koliesko , tak to asi staci a mazat netreba . Vodicove dvere este nie su poskladane , az na vikend bude casu .Tu je vidiet kefky spolujazdcovej strany , su este ako tak . 

Ahojte 
potrebujem Help. predpokladam ze mi odisiel ( a uz sa nevrati ) motorcek na spolujazdcovom okne. Moja otazka: motorcek v zadnych dverach ( mam ich tiez elektrikus ) je rovnaky ako v prednych ?
Rozmyslam ze ich prehodim, ak sa to teda a casom by som skocil na nejake vrakovisko a poriesil pouzivany motorcek.
Dakujem za vase odpovede 

s pozdravom

potrebujem Help. predpokladam ze mi odisiel ( a uz sa nevrati ) motorcek na spolujazdcovom okne. Moja otazka: motorcek v zadnych dverach ( mam ich tiez elektrikus ) je rovnaky ako v prednych ?
Rozmyslam ze ich prehodim, ak sa to teda a casom by som skocil na nejake vrakovisko a poriesil pouzivany motorcek.
Dakujem za vase odpovede

s pozdravom
Lanos sedan SE, r.98, 1,5 - 8V, 63kw, stastnych 221 000 km :)

mne sa stalo nasledovne, vonku prsalo a stiahol som si okno az uplne dole a uz neslo hore, ani necukol motor, nic, tak som dal auto znamemu do garaze. o par dni som to isiel rozobrat, vymontoval som motor trosku nim pootocil a odvtedy bezi uz druhy rok vsetko v poriadku. len sa zasekol, nastastie.

Daewoo Lanos 1.5
Škoda Octavia 1.6

Škoda Octavia 1.6
Tak ja uz mam poskladane obidve strany a funguju velmi pekne , rukou uz teda urcite nemusim pomahat, tak dufam ze bude na dlhsi cas pokoj . Samotne okno sa pohybovalo dost tazko , tak som upravil aj tesnenie trochu noznicami .   Rozobral som komplet okno , vybral cele tesnenie , precistil , preutieral v benzine , poskladal a uz to ide ,dokonca aj ten zvuk je krajsi .Rozmyslal som este ci by nepomohlo trochu aj to , keby sa vlozila nejaka tenka plechova podlozka pod to biele ozubene koliesko , nakolko dosada celou plochou do toho cierneho plastu a tam sa to tiez trie a vznika odpor . Ale aj tak som spokojny .
  Rozobral som komplet okno , vybral cele tesnenie , precistil , preutieral v benzine , poskladal a uz to ide ,dokonca aj ten zvuk je krajsi .Rozmyslal som este ci by nepomohlo trochu aj to , keby sa vlozila nejaka tenka plechova podlozka pod to biele ozubene koliesko , nakolko dosada celou plochou do toho cierneho plastu a tam sa to tiez trie a vznika odpor . Ale aj tak som spokojny . 

Rozobral som komplet okno , vybral cele tesnenie , precistil , preutieral v benzine , poskladal a uz to ide ,dokonca aj ten zvuk je krajsi .Rozmyslal som este ci by nepomohlo trochu aj to , keby sa vlozila nejaka tenka plechova podlozka pod to biele ozubene koliesko , nakolko dosada celou plochou do toho cierneho plastu a tam sa to tiez trie a vznika odpor . Ale aj tak som spokojny .

Ludze mojo  

vcera som nechtiac stlacil gombik pre spolujazdca a okno slo dole aj hore.. ostal som zaseknuty ze co to. bol som v tom ze mam odpaleny motorcek, ale nie. No ked som to skusil o 5 minut neskor, uz neslo bude tam asi nejaky zly kontakt. Nemate niekto skusenosti, ktore kontakty su take slabe  ?
 bude tam asi nejaky zly kontakt. Nemate niekto skusenosti, ktore kontakty su take slabe  ? 

vcera som nechtiac stlacil gombik pre spolujazdca a okno slo dole aj hore.. ostal som zaseknuty ze co to. bol som v tom ze mam odpaleny motorcek, ale nie. No ked som to skusil o 5 minut neskor, uz neslo
 bude tam asi nejaky zly kontakt. Nemate niekto skusenosti, ktore kontakty su take slabe  ?

- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
V dverach vacsinou kedze tam je nacastejsi ohyb. Cize skusat tymi hybat a potom ak to nepomoze skusit rozobrat tlacitko a pozriet ci niesu kontakty priskvarene.

Seat Altea XL 1,6 TDI

skusim asi skor tie knfliky, bo dvere som vcera skusal, ale nic ... tak asi to bude v knofli ..dufam  .. dik foxo za reakciu
 .. dik foxo za reakciu 

.. dik foxo za reakciu
 .. dik foxo za reakciu 

- FoXo
- Kontaktovat uživatele:
Vela stastia pri rozoberani  Pripadne ak nemas aj kablik zalomeny vo dverach priamo. Mne co som tahal kabliky sa takto s obmedzovacom podarilo ich dosekat este pripadne aj tam popozeraj.
 Pripadne ak nemas aj kablik zalomeny vo dverach priamo. Mne co som tahal kabliky sa takto s obmedzovacom podarilo ich dosekat este pripadne aj tam popozeraj.

Pripadne ak nemas aj kablik zalomeny vo dverach priamo. Mne co som tahal kabliky sa takto s obmedzovacom podarilo ich dosekat este pripadne aj tam popozeraj.
 Pripadne ak nemas aj kablik zalomeny vo dverach priamo. Mne co som tahal kabliky sa takto s obmedzovacom podarilo ich dosekat este pripadne aj tam popozeraj.Seat Altea XL 1,6 TDI

Heh, tak ja uz tomu fakt nechapem  okno zatial zase funguje
 okno zatial zase funguje  ... tsha, darmo, daewoo je daewoo
 ... tsha, darmo, daewoo je daewoo 

okno zatial zase funguje
 okno zatial zase funguje  ... tsha, darmo, daewoo je daewoo
 ... tsha, darmo, daewoo je daewoo