Spojka
Moderátor: Blue Lanos
Re: Spojka
Dík za fotečky, je to docela dobrý,ale to pérko,jak to je tam nasazený, moc není vidět, ikdyž něco nahoře je  vidět,jestli to je ono, zkus to chytnout víc z pravé strany anebo mě to zkus nakreslit,jak to pérko tam drží. Díky moc.

- Reklama
Nebo mi to zkus poslat jak fotky tak i ten nákres na meil: 32jaja@seznam.cz  , díky

- alvin
- Kontaktovat uživatele:
Nákres nemám   keby som ho mal,dám ho sem rovno
  keby som ho mal,dám ho sem rovno  ,našiel som zatiaľ toto z ruskej príručky ,ktorú mám od Rada77 a ešte pohľadám v ostatnej literatúre a pošlem Ti na mail,ale dám aj sem,aby ostatným mohlo prípadne pomôcť
 ,našiel som zatiaľ toto z ruskej príručky ,ktorú mám od Rada77 a ešte pohľadám v ostatnej literatúre a pošlem Ti na mail,ale dám aj sem,aby ostatným mohlo prípadne pomôcť

keby som ho mal,dám ho sem rovno
  keby som ho mal,dám ho sem rovno  ,našiel som zatiaľ toto z ruskej príručky ,ktorú mám od Rada77 a ešte pohľadám v ostatnej literatúre a pošlem Ti na mail,ale dám aj sem,aby ostatným mohlo prípadne pomôcť
 ,našiel som zatiaľ toto z ruskej príručky ,ktorú mám od Rada77 a ešte pohľadám v ostatnej literatúre a pošlem Ti na mail,ale dám aj sem,aby ostatným mohlo prípadne pomôcť- Přílohy
- 

- spojkovy pedál.JPG (65.79 KiB) Zobrazeno 4370 x

DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias  "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti  2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L

Poslal jsem TI email.

Pozdravujem panove, v zime pri teplote pod -10 a studenom aute rano pozorujem, lepsie povedane po prijazde do roboty (3 Km) citim mierny smradecek spalenej gumy, do roboty to mam cez 6 semaforov - takze tipujem lamelu. For ale je, ze spojka vobec nepreklzuje, zabera normalne a po zahriati prevodovky, alebo ak je nad nulou, necitit vobec nic.
Pravda je ze rano nemam vela casu tak to vacsinou nerobim a hned ako odomknem frcim, no skusil som nechat auto chvilu natocene, motor sa zohrial, fukal uz teply vzduch, ale po par rozjazdoch bolo spojku opat trochu citit. V priebehu dna uz potom vobec nic. Tento jav vsak pozorujem len ak je viac ako -5 pod nulou.
Pri teplotach nad nulou ci mierne pod necitit nic, je to teda silnejsim mrazom, stuhnutym olejom v prevodovke a vymrznutou spojkou, a je to hlavne normalne, ci mam chystat pri 42 tis. na Sparka novu lamelu?!

Pravda je ze rano nemam vela casu tak to vacsinou nerobim a hned ako odomknem frcim, no skusil som nechat auto chvilu natocene, motor sa zohrial, fukal uz teply vzduch, ale po par rozjazdoch bolo spojku opat trochu citit. V priebehu dna uz potom vobec nic. Tento jav vsak pozorujem len ak je viac ako -5 pod nulou.
Pri teplotach nad nulou ci mierne pod necitit nic, je to teda silnejsim mrazom, stuhnutym olejom v prevodovke a vymrznutou spojkou, a je to hlavne normalne, ci mam chystat pri 42 tis. na Sparka novu lamelu?!

Chevy SPARK 0,8i '06 / 56 ps (manzelka) / Chevy SPARK 1.0i '10 (pani mama) / Matiz 0,8i '99 (ex)
Volvo V70 R AWD 2,4T 20V / 250 psss

- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim všechny na foru   a přeji hezký den
 a přeji hezký den  a to před " Silvestrovský "
 a to před " Silvestrovský "   

to kolegáčku " st-Andy " to mne opravdu zajímá v čem to je ... žiju na severu Čech ve Šluknovském regionu ... kde se teploty na příklad dnes pohybují na - 20C° , ale tento jev - se mi u Matize při najetých 62 tkm nikdy neprojevil. Ano mám jej garážovanýho a jezdím ob den i v těchto mrazech , Rumburk - Varnsdorf a zpět.
Na opak mne dnes ráno potrápilo startování ... jindy na poprvé ... dnes až po třetím startování a brzda jako by byla zamrzlá i když ručku nikdy v zimním čase nezatahuji ani venku , natož v garáži . Ten projev spojky v mrazech mne zajímá. Už se to někomu z našich kolegů přihodilo ? Podělte se prosím o zkušenostech jinak přeji všem hezky veselýho Silvestra a bezbolestné bolení hlavy
 jinak přeji všem hezky veselýho Silvestra a bezbolestné bolení hlavy   v Novém roce 2011
 v Novém roce 2011  

a přeji hezký den
 a přeji hezký den  a to před " Silvestrovský "
 a to před " Silvestrovský "   

to kolegáčku " st-Andy " to mne opravdu zajímá v čem to je ... žiju na severu Čech ve Šluknovském regionu ... kde se teploty na příklad dnes pohybují na - 20C° , ale tento jev - se mi u Matize při najetých 62 tkm nikdy neprojevil. Ano mám jej garážovanýho a jezdím ob den i v těchto mrazech , Rumburk - Varnsdorf a zpět.
Na opak mne dnes ráno potrápilo startování ... jindy na poprvé ... dnes až po třetím startování a brzda jako by byla zamrzlá i když ručku nikdy v zimním čase nezatahuji ani venku , natož v garáži . Ten projev spojky v mrazech mne zajímá. Už se to někomu z našich kolegů přihodilo ? Podělte se prosím o zkušenostech
 jinak přeji všem hezky veselýho Silvestra a bezbolestné bolení hlavy
 jinak přeji všem hezky veselýho Silvestra a bezbolestné bolení hlavy   v Novém roce 2011
 v Novém roce 2011  
A neklouže ti náhodou klínový řemen k alternátoru ? Spojka by neměla mít zápach spálené gumy.

Daewoo Matíz  - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km

Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
....................V.Brousek píše:A neklouže ti náhodou klínový řemen k alternátoru ? Spojka by neměla mít zápach spálené gumy.
Také jsem to podezříval ... ale netroufnul jsem si kolem toho polemizovat ... neb nemám s tímto zkušenosti ... určitě máš pravdu " Vašku "
 uvidíme co na to  " st-Andy "
  uvidíme co na to  " st-Andy "  
jo jo jo, prave ze ten remen klze a mierne piska a la sijaci stroj (druhy uz caka doma na vymenu). Tiez ma to napadlo. 
Ale preco je to citit teraz v mrazoch? Zeby preto lebo je ta guma tuhsia?

Naposledy upravil(a) st_Andy dne čtv pro 30, 2010 11:21, celkem upraveno 2 x.

Chevy SPARK 0,8i '06 / 56 ps (manzelka) / Chevy SPARK 1.0i '10 (pani mama) / Matiz 0,8i '99 (ex)

- Vazoun
- Kontaktovat uživatele:
......................st_Andy píše:jo jo jo, prave ze ten remen klze a mierne piska a la sijaci stroj (druhy uz caka doma na vymenu). Tiez ma to napadlo.
Mně zas napodzim
 zapištěl klín'ák ... kdykoliv jsem projel
  zapištěl klín'ák ... kdykoliv jsem projel   větší louži a musel jsem jej napnout neb ještě nebyl tak moc starý a pomohlo to
  větší louži a musel jsem jej napnout neb ještě nebyl tak moc starý a pomohlo to  
kazdopadne dik za tip panove - je vidiet, ze masters v tom maju jasno   
   Asi by som mal zacat urcite tym, no smrad lamely mi pride celkom podobny.
Kazdopadne bude najlepsie ten remen vymenit a potom sa uvidi, je tam este povodny, a novy uz caka na vymenu. Zvladnem to povolit sam? Zlozito to nevyzera.
Ak by sa tu niekde nachadzal link na temu o vymene klin. remena veelmi to ocenim, lebo najst ho neviem alebo zle hladam 

Asi by som mal zacat urcite tym, no smrad lamely mi pride celkom podobny.   Kazdopadne bude najlepsie ten remen vymenit a potom sa uvidi, je tam este povodny, a novy uz caka na vymenu. Zvladnem to povolit sam? Zlozito to nevyzera.
Ak by sa tu niekde nachadzal link na temu o vymene klin. remena veelmi to ocenim, lebo najst ho neviem alebo zle hladam

K výměně žádné spešl vybavení nepotřebuješ.Akorát tam není zrovna nejlepší přístup  A až ho budeš mít sundaný,tak zkus jestli se řemenice altíku volně otáčí (ložiska).
 A až ho budeš mít sundaný,tak zkus jestli se řemenice altíku volně otáčí (ložiska).

A až ho budeš mít sundaný,tak zkus jestli se řemenice altíku volně otáčí (ložiska).
 A až ho budeš mít sundaný,tak zkus jestli se řemenice altíku volně otáčí (ložiska).Matýsek z roku 99", odjeto 160 tkm, zrecyklováno :-(
Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
Land Rover Freelander Td4

Land Rover Discovery 3 2.7 - vé šestka v dechtu :-)
Land Rover Freelander Td4
Guma je stejná, ale alternátor má větší odpor z důvodu, že musí vyrobit více energie, jinými slovy, baterie si bere plný výkon z alternátoru. Proto má snahu prokluzovat klínový řemen, který bude určitě málo napnutý a nebo je již naprasklý a další napínání nemá význam, protože by stejnak prasknul. Vyřeší to pouze urychlená výměna.st_Andy píše:jo jo jo, prave ze ten remen klze a mierne piska a la sijaci stroj (druhy uz caka doma na vymenu). Tiez ma to napadlo.
Daewoo Matíz  - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km