teplo v auticku:-)
Moderátor: Blue Lanos
- Reklama
no uvidis hlavne jestli to byl cistic chaldiciho systemu.ne utesnovac to je presnej opak.ale nemusi to pomoct nam to pomaha nekdy .

Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil
Nebudem zakladat nove vlakno ale chcem sa podelit o radost z toho ze uz zase kurim  .
.
Nedavno sa zozimilo a tak ked som isiel domov, pri ziline, kde je o par stupnov chladnejsie nez v BA, to akosi prestaalo kurit a za strbou som uz v aute mrzol.
Takze som vyuzil kontakty v RV (peha vie ake ) a preplachol radiator. Proste odhadicovat, vypustit nemrzku a vodovo napojit na vystup radiatoru a zo vstupu chytat do vedra. Sice tlak vody nebol bohvieaky ale pri prvom vedre vyslo z radiatoru nieco podobne obsahu zumpy. Hnede a huste. Dalsie 3 vedra uz boli cire akurat s trochou hrdzaveho piesku a par hrdzavych suplat.
 ) a preplachol radiator. Proste odhadicovat, vypustit nemrzku a vodovo napojit na vystup radiatoru a zo vstupu chytat do vedra. Sice tlak vody nebol bohvieaky ale pri prvom vedre vyslo z radiatoru nieco podobne obsahu zumpy. Hnede a huste. Dalsie 3 vedra uz boli cire akurat s trochou hrdzaveho piesku a par hrdzavych suplat.
Na ceste do BA som si potom uzival kurenie uz v bielom pasme celou cestou, takze som dorazil pekne pripeceny .
.
Ked tak nad tym rozmyslam, tak som si to sposobil asi sam. Ked som espero kupil tak v nadrzke bola cira kvapalina, ktora vsak nezamrzla, takze tam bol asi stary fridex stabil alebo take nieco co jednak nei je vhodne do motorov s hlinikovou hlavou a navyse nechrani pred hrdzou tak dobre ako modernejsie nemrzky (ak vobec nejako chrani). Tu so vymenil za G12 (cervena) a ta pravdepdobne rozpustila hrdzu ktora potom upchala kurenie.
Takze aj s prechodom na novu, lepsiu nemrzku je to rovnako nebezpecne ako s olejmi. Prechodom na novy lepsi mozete nieco upchat a znefunkcnit.
Som este zvedavy dokedy to radiator vydrzi. Jednak kvoli tej hrdzi neviem co hrdzavelo a kolko sa jej este uvolni a takisot som nepreplachoval chladic, ale ten ma snad vacsie rurky a v nom sa nic neusadzalo. Inak sa to z neho moze dostat do radiatora znovu.

.
.Nedavno sa zozimilo a tak ked som isiel domov, pri ziline, kde je o par stupnov chladnejsie nez v BA, to akosi prestaalo kurit a za strbou som uz v aute mrzol.
Takze som vyuzil kontakty v RV (peha vie ake
 ) a preplachol radiator. Proste odhadicovat, vypustit nemrzku a vodovo napojit na vystup radiatoru a zo vstupu chytat do vedra. Sice tlak vody nebol bohvieaky ale pri prvom vedre vyslo z radiatoru nieco podobne obsahu zumpy. Hnede a huste. Dalsie 3 vedra uz boli cire akurat s trochou hrdzaveho piesku a par hrdzavych suplat.
 ) a preplachol radiator. Proste odhadicovat, vypustit nemrzku a vodovo napojit na vystup radiatoru a zo vstupu chytat do vedra. Sice tlak vody nebol bohvieaky ale pri prvom vedre vyslo z radiatoru nieco podobne obsahu zumpy. Hnede a huste. Dalsie 3 vedra uz boli cire akurat s trochou hrdzaveho piesku a par hrdzavych suplat.Na ceste do BA som si potom uzival kurenie uz v bielom pasme celou cestou, takze som dorazil pekne pripeceny
 .
.Ked tak nad tym rozmyslam, tak som si to sposobil asi sam. Ked som espero kupil tak v nadrzke bola cira kvapalina, ktora vsak nezamrzla, takze tam bol asi stary fridex stabil alebo take nieco co jednak nei je vhodne do motorov s hlinikovou hlavou a navyse nechrani pred hrdzou tak dobre ako modernejsie nemrzky (ak vobec nejako chrani). Tu so vymenil za G12 (cervena) a ta pravdepdobne rozpustila hrdzu ktora potom upchala kurenie.
Takze aj s prechodom na novu, lepsiu nemrzku je to rovnako nebezpecne ako s olejmi. Prechodom na novy lepsi mozete nieco upchat a znefunkcnit.
Som este zvedavy dokedy to radiator vydrzi. Jednak kvoli tej hrdzi neviem co hrdzavelo a kolko sa jej este uvolni a takisot som nepreplachoval chladic, ale ten ma snad vacsie rurky a v nom sa nic neusadzalo. Inak sa to z neho moze dostat do radiatora znovu.
Nie, nie. Ja som len v dielni preplachol vodou z vodovodu radiator opacnym smerom nez cezen prudi chladiaca zmes. Ziadne sajrajtiky  som nepouzil. Mozno, keby som pouzil nemusel by som preplachovat, ale jazdit s tym svinstvom rozpustanym na sracku by som radsej nechcel. Ktovie ci to bola len hrdza alebo predosly majitel skusal na pretesnenie kavu alebo nieco podobne.
 som nepouzil. Mozno, keby som pouzil nemusel by som preplachovat, ale jazdit s tym svinstvom rozpustanym na sracku by som radsej nechcel. Ktovie ci to bola len hrdza alebo predosly majitel skusal na pretesnenie kavu alebo nieco podobne.

som nepouzil. Mozno, keby som pouzil nemusel by som preplachovat, ale jazdit s tym svinstvom rozpustanym na sracku by som radsej nechcel. Ktovie ci to bola len hrdza alebo predosly majitel skusal na pretesnenie kavu alebo nieco podobne.