Toto neviem,či som nespominal v Maníne,ak aj áno,nech si aj oostatní prečítajú,čo som bol za kvítko,ako pubiš.
Keď som mal takmer celých 12 rokov,bolo to presne v nedeľu 9.3.1975,posledný deň jarných prázdnin v Zsl.Kraji,začala horieť garsónka vo výškovom dome v cente Nitry (vedľa reštaurácie Mladosť - oproti odbočka k autobusovej stanici,ten dlhý lodžiový dom). Požiar vznikol na samom vrchu,10.poschodí,hasiči tam boli raz-dva ale my,všetky decká zo sídliska,kde sme vtedy bývali Ako výškova technika tam došiel ruský rebríkový ZIL (myslím,že to bol typ 110) NR-22-48 a dve cisternové 706 RTHP-čky NR-42-05 a NR-22-49.Samozrejme baľšaja ťechňika nedočiahla,kde by s tým gruzavíkom dosiahol do výšky 30m,ten tam bol ako štatista,hasili tak,že ťahali hadice dookola po schodoch,dom bol postavený v r.1964-5,takže ani za výťahovou šachtou nebola medzera ako u T-06B-čkových domov.
Všade oblaky dymu,ľudia jajkali a híkali,a ja som zahlásil pri tom trambusáku,že ktovie,či sa ten dym naozaj valí od ohňa,alebo väčšmi od výfukov tých hasičských áut

.
Musel som potom dobre utekať

.
"Já ti dám,posraní hasiči,chuligáne jeden......

"
Keď už sme u filmovej klasiky,pekný gag s hasičskou 706-kou bol aj vo filme Farářův konec,ako nemohli hasiť,lebo im ožrálko priľahol hadicu
DACIA Sandero 1.0 SCe Arctica -"Šándor" , ex-HUNYADI GETZ 1.1i/2004,zvaný "Veľrybák" , predtým MATIZ 0.8/2003 alias "Šunkovec", na ten nedám dopustiť, ešte predtým TICO SX (1996), okrem toho v minulosti 2x Opel ASTRA, SEAT IBIZA, Š100, Š120L