Moderátoři: Blue Lanos, Admins
Nechci Ti do toho kecat, ale šrouby a matice se obvykle utahují momentem, nikoliv silouŠerpán píše:Pro Tvou informaci utahuji kola silou 95 Kp tedy svou vahou a ještě se mi nepodařilo strhnout závit.
Pokud používá klíč dlouhý 30 cm a pověsí se na něj (i když si to dost dobře nedovadu představitDocent píše:Nechci Ti do toho kecat, ale šrouby a matice se obvykle utahují momentem, nikoliv silouŠerpán píše:Pro Tvou informaci utahuji kola silou 95 Kp tedy svou vahou a ještě se mi nepodařilo strhnout závit.. Asi bude kapánek rozdíl, když se tou svoji váhou pověsíš na očkový klíč dlouhý 30 cm nebo si na něj nasadíš metrovou trubku...
Já jsem myslel, že si ho nedovedu představit, jak se věší na klíč.Docent píše:Hm, a kolik asi tak má sedmnáctka očkovej klíč? Běžně jsem povoloval matku na kole tak, že jsem na něm stál... Takže to "pověsil se" je v tomto případku nadsázka, pověsit se na klíč, nasazenej na matici od kola, je opravdu blbost.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |