STK
Moderátor: Blue Lanos
STK
Před 3týdny jsem zajel na STK. Jezdil jsem do práce 70 km svižným tempem, z po toho 20 km po dálnici. Katalyzátor a lamda sondy vyžíhaný. Emise na Výbornou s hvězdičkou. Na minulých STK to musel honit , aby to prošlo. Zadní brzdy stejnoměrný, přední 40 procent rozdíl, takže STK jen na měsíc. Po opravě jsem byl dneska na opakované STK. Rafiky šly v zákrytu. 2 roky klid.
- Reklama
Re: STK
275000 Km. 4.5.2026 jsem zajel nadrzo na STK, prostě bez přípravy. O hromadě závad jsem věděl. Emise jsem neudělal. Hromada CO. Na lince závady: silenbloky náprav, závady na stabilizátoru vůle v uložení poloosy, únik oleje. koroze nosných částí. krok ruční brzdy. nesouměrnost brzd. a nějaké lehké závady. STK na 30 dní.
Re: STK
Drafel zavřeno, tak jsem objednal náhradní díly v Brně firma MOTORA. Velký výběr ND za rozumné ceny. Minimálně poloviční proti LKQ . Např. katalyzátor 2400 Kč. Zadní pakny 246 Kč. Silenbloky po pár korunách. Mají ale i výběr značkovýho zboží . Dodání zboží 2 dny na adresu. na prodejnu 1 den. Možnost Vrácení zboží. ND mě vyšly na cca 3500 Kč. Vyměnil jsem silenbloky předních ramen. Zadní se Technikovi taky nelíbily, ale na ty jsem nešahal. Na stabilizátoru byli prasklý manžetky na tyčkách a technik chtěl abych vyměnil i gumy stabilizátoru. Tyčky jsem vyměnil, gumy stabilizátoru koupil, ale zdají se mi nedobytný, tak jsem je neměnil. Gufera na převodovce jsem vyměnil, ale s poloosou jsem se nechtěl vrtat (mám starší prasklou, ale opačnou, musel bych přehodit klouby) Na práh z vnitřní stany trhacíma nýtama přichytil kus plechu a zapatlal PU tmelem, natřel tlumexem. díry v blatníkách zapatlal polystyrénovým dvousložkovým tmelem a trochu zabrousil rozbruškou a zasprejoval. Naklápění světel nešlo, tak jsem ho za jízdy po hrbatý silnici párkrát přepnul a začlo chodit.
Na opakovanou prohlídku jsem jel v době, kdy jsem předpokládal jiný techniky. Emise výborný. Na lince na to trochu koukl, že je něco novýho, ani třepadlo nezapínal na válcích brzdy dobrý. naklápění fungovalo. Takže STK na dva roky.
Na opakovanou prohlídku jsem jel v době, kdy jsem předpokládal jiný techniky. Emise výborný. Na lince na to trochu koukl, že je něco novýho, ani třepadlo nezapínal na válcích brzdy dobrý. naklápění fungovalo. Takže STK na dva roky.