Ložisko předního kola Nubira

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
Rorschach
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 04, 2020 09:05

Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od Rorschach »

Pánové potřeboval bych po delší době radu. Ano je mi jasné, že Nubir první generace už moc nejezdí, ale třeba se někdo najde.
Na czdrafel když jsem prošel do sekce Daewoo-Nubira J100 a do vyhledávání napsal ložisko tak jsem našel dvě verze oem a original. U orignálu se tedy musí přikoupit ještě závlačky-ségrovky nebo jak se tomu přesně říká proti tomu bych nic neměl, ale nemám dobré zkušenosti s komunikací s tímto obchodem a nevím jak moc funguje carmax po té nešťastné události. No tak jsem vzal číslo dílu ze stránek drafelu (94535254) a zadal ho tam kde jinak nakupuju díly (mlparts a motora) jenže když jsem se díval na nabídku tak jsem našel ložisko s vnějším průměrem 64 pak 72 a dokonce i 74mm a samozřejmě plno výrobců a variant od samotného ložiska po kompletní sadu.
Při výměně nevím jestli raději sehnat i náboj?
Co vůbec vybrat? Auto nemá velkou hodnotu tak se mi nechce kupovat jedno ložisko za cenu kolem 500kč když jsou i levnější.

Pak taky varianta dát to do servisu a oni si s tím budou hrát a já nebudu muset kupovat žádnou věc na výměnu, kterou momentálně nemám. Vlastnil jsem plno aut, ale přední ložiska jsem nemusel na žádném autě ještě měnit. Varianta, že koupím sadu na výměnu ložiska mě napadla a klidně bych si s tím hrál a navíc nevím o žádném slušnějším autoservisu v Brně a okolí.

Auto při jízdě hučí a prvně jsem si myslel, že pneumatiky, ale nakonec to vypadá na pravé přední ložisko. Zadní ložiska jsem měnil sám při kompletní výměně zadních brzd i bubnů. Hlavně to na chvilku přestane hučet když zabočím doprava a pravé kolo se odlehčí jak se auto srovna hučení je naplno zpět plus jsem si nedávno po jízdě sáhnul na kola a pravé je teplé zatímco levé ne.
Reklama
 

Uživatelský avatar
LordMMX
Příspěvky: 1517
Registrován: ned úno 20, 2011 05:06
Bydliště: Halič /SVK/
Kontaktovat uživatele:

Re: Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od LordMMX »

carmax je zavretý momentálne zrejme kvôli dedičskému. bol sa tam pozrieť kolega z klubu lebo nikomu nechodili objednávky a on to nemá ďaleko.

čo sa rozmerov ložiska týka, tam asi záleži od motorizácie, prevodovky. Ja by som objednal všetky tri varianty a dve, ktoré nepasujú by som vrátil. neviem ako je to v česku ale u nás je pri nákupe z eshopu 14 dní na vrátenie tovaru.
Daewoo Evanda 2005
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Rorschach
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 04, 2020 09:05

Re: Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od Rorschach »

jsem tak nějak tušil, že carmax nebude fungovat. Je pána škoda i když ze slovenska do čech tak poslal rychle a uměl poradit. U drafelu jsem si vždy když jsem to ještě zkoušel připadal, že otravuju. Poštovné dražší, ale i tak se vyplatilo když jsem kupoval horní misku zadního tlumiče.

Jako jo tohle je samozřejmě možnost jak nakoupit, vyměnit, vrátit jen je ještě dost zima to dělat venku a tak pokud neseženu nějaký servis bych chtěl třeba postupně shánět info, díly a případné nářadí a to by mi ta možnost to vrátit uplynula. Ale narazil jsem při hledání náboje na údaje vnější průměr náboje 39mm tak od toho se asi odrazím. Asi bych stejně vyměnil ložisko i náboj.
U ložiska s vnějším průměrem 64mm je vnitřní průměr 34mm
U ložisek s vnějším průměrem 72mm je vnitřní průměr 39mm a to by odpovídalo náboji.
Řekl bych, že bude chybka v autodílech co to nabízejí. Je zajímavé, že pokud to hledám pod čísly: 09267-39005 nebo 09267-39001 je nabídka a rozměry shodné kromě značky Meyle, která má 72 i 74mm vnější rozměr ložiska. U ostatních výrobců pokud jsou rozměry je stejný.

Třeba ještě někdo další poradí.
Uživatelský avatar
conpet
Příspěvky: 3597
Registrován: čtv dub 21, 2005 22:59
Bydliště: Jaroměř
Kontaktovat uživatele:

Re: Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od conpet »

Taky mě Leganza začala hučet a bylo to PP. dal jsem to do servisu, nestálo to ani 1000. A chtěl jsem na to záruku. Občas se stane že když tam něco uděláš blbě, tak začne hučet zase a můžeš to dělat znova. Už ho tam mám dva roky a je klid, tak to asi udělali dobře ;)
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
Rorschach
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 04, 2020 09:05

Re: Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od Rorschach »

1000kč bylo za práci a kolik tě stál materiál? Měnili jen ložisko nebo i náboj a jen to jedno kolo? Jako kdyby výměna ložiska stála jen litřík za kus a nechtěli mě pak natáhnout na ceně ložiska/dílů tak by to bylo ještě super a ani bych neuvažoval nad tím se s tím patlat na parkovišti.
Rorschach
Příspěvky: 31
Registrován: sob črc 04, 2020 09:05

Re: Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od Rorschach »

Dnes po voláních a větách takhle stará auta neděláme jsem dostal odpověď z jednoho autoservisu. Cena 3100 za práci i ložisko na jednu stranu. No ty prase to si koupím oboje ložiska, koupím i náboj a koupím i sadu na výměnu ložisek a ještě ušetřím kdybych měl platit za výměnu ložisek 6200 za obě strany.

A právě přemýšlím jestli sehnat i ten náboj a nebo ne.
jannickz
Příspěvky: 3
Registrován: pát bře 08, 2024 04:29

Re: Ložisko předního kola Nubira

Příspěvek od jannickz »

Zdá se, že jste správně identifikoval číslo dílu pro ložisko kola u Daewoo Nubira J100, které je 94535254. Rozdíly v průměru (64, 72 a 74 mm) pravděpodobně odpovídají ložiskům pro různé modely Nubiry. Vzhledem k tomu, že máte Nubiru J100, je pro vás relevantní pouze ložisko s průměrem 64 mm. Co se týče značky a ceny, existuje mnoho možností. Pokud nechcete utrácet za drahé originální ložisko, existují kvalitní alternativy od značek jako SKF, FAG, SNR a dalších. Cena ložiska se pohybuje od 200 Kč do 1000 Kč, takže záleží na vašem rozpočtu a preferencích.
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“