Problém s tankovaním

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ceysy
Příspěvky: 141
Registrován: ned kvě 27, 2007 15:47

Problém s tankovaním

Příspěvek od ceysy »

Ahoj. Už asi si 3 krát som mal problém s tankovaním. Pri úplne stlačenej pištoli, mi pri všetkých možných polohách tankovacie pištole mi ju stále vypína. Keď to tak to zopakujem asi 3 krát tak mi vyteká spenený benzín von z nádrže. Aj robí to stále aj keď je nádrž skoro prázdna.
Hrdlo nádrže som prekontóloval. Je úplne priechodné.

Kedy som bol zvyknutý tankovať až doplna, keď vypne pištoľ. Ale teraz ani neviem, kedy mám plnú nádrž, lebo mi stále pištoľ vypína.

Má niekto taký istý problém? Alebo mal? A ako ste ho odstránili?
Reklama
 

Uživatelský avatar
Hynek
Příspěvky: 1345
Registrován: sob bře 11, 2006 20:53
Bydliště: Hopsa hejsa do Brandejsa

Příspěvek od Hynek »

Nezasouvej tak hluboko pistoli a pootoč ji asi tak na 9 hodinu. Vše bude OK!
NEXIA DOHC 16V GTX 3dveř. ,Klíma, NAVIGON TS 7000T,
KALOS 1,2.,Klíma.
Uživatelský avatar
benky71
Příspěvky: 154
Registrován: ned říj 21, 2007 14:29
Bydliště: SEREĎ
Kontaktovat uživatele:

re.

Příspěvek od benky71 »

Aj mne to pár krát spravilo.Ale na pumpe kde chodím najčastejšie je všetko v poriadku.Takže chyba pištole asi,vôbec to neriešim.
ceysy
Příspěvky: 141
Registrován: ned kvě 27, 2007 15:47

Příspěvek od ceysy »

Natočením pištole o 9 hodín mi bez problémov fungovalo tankovanie. Ale ako sa objavil tento problém tak nuž nepomáha nič. Myslel som si že je to asi chybná pištoľ, Ale robí mi to na každej pumpe.
ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Příspěvek od ppp »

ja to riesim tak, ze tankovaciu pistol stlacam len kulilincek, a ani to tak dlho netrva nez natankujem, najma ked tankovavam do 10l, aj ked naposledy som tych 29 litrov kvoli shellackemu auticku natlacil tiez relativne rychlo, ale ked zmacknem pistol silnejsie, tak nenatlacim ani deci, este ze jazdim na lpg a najblizsie tankovanie bude tak o pol roka najskor ak nie az o rok
mrkivka
Příspěvky: 23
Registrován: ned dub 19, 2009 22:37

Příspěvek od mrkivka »

jejda, mě to dělá pořád...minule když jsem brala přes dvacet litrů tak sem myslela že k té pistoli přimrznu :? ...jenže mě to dělá protože jsem ženská, ale proč tobě, to fakt nevím :lol:
Uživatelský avatar
benky71
Příspěvky: 154
Registrován: ned říj 21, 2007 14:29
Bydliště: SEREĎ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od benky71 »

Asi preto že si blondína :D
Robin
Příspěvky: 32
Registrován: čtv pro 20, 2007 12:20

Příspěvek od Robin »

čao mám ten samý problém na Nexii - řeší to jedině částečně zasunutá pistol a slabé zmáčknutí spouště. Jinak pistol zasekává a nejde natankovat. Není to až tak extrémní problém ale nevýhoda je že nemůžu zaaretovat pistol a natankovat plnou ale musím u toho stát jak ....
lemonik
Příspěvky: 18
Registrován: čtv dub 16, 2009 21:26

Příspěvek od lemonik »

Ja dávam pravidelne 35-40L a pyštol musím mať zasunutú iba pár cm, inak mi ju tiež vypne pri akejkoľvek polohe, čiže jus tále držím stlačenú a povytiahnutú .. a ide :roll:
esperkac
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 28, 2016 17:59

Re: Problém s tankovaním

Příspěvek od esperkac »

Vyriesili ste to niekto?
Na mojom starom Espere som prvykrat vlozil pistol cvakla. Pootocil o 2 mm v smere hodinovych ruciciek a mohol som to valit plnym prudom nikdy sa nevipla az po plnu roky co sme auto mali.

Znami si kupil tiez espero a teraz sa ma pytal ze mu vypina pistol. Isli sme na pumpu skusal som to ja otacal vselijako vysuval ale vypinala stale. Problem bol ze viac som nemohol skusat lebo majitel predtim natankoval posledne peniaze :lol: tak sme nacvakali este 3L ale zistili sme ze to nejde ako ma.

Ta biela zaslepka v hrdle ma byt ako? Nema niekto este esperko ze by mi ju odfotil?
Topol-1
Příspěvky: 251
Registrován: sob črc 22, 2017 19:54

Re: Problém s tankovaním

Příspěvek od Topol-1 »

Pěkný den.
I když jsem na stránkách od ledna 2005 tak jsem to dřív nějak přehlídl.Jako jak popisuješ tak to se mi zatím nikdy nestalo.Dřív jsem kolikrát dojížděl jak se říká na výpary ale to už dávno taky nedělám,protože mi jednou známý automechanik řekl,že škodím benzinvé pumpě a hlavně v létě !!
Takže teť jak jsem tak na čtvrtině tak tankuji .
Ale jestli mohu není to sice vlákno ale dovolte mě vzpomenout na "Hynka ".Všim jsem si ,že k tomuto tematu taky psal.Víte Hynek byl nezkutečně šikovný !!! Měl chatu ve Staré Boleslavi na ostrově na Labi.Tenkrát zval na stránkách u něj na sraz. Nakonec jsem se u něj stavoval jenom já.
Tak kdo jste ho neznal byl voják a létal s helikoptérou. I ta jeho chata byla vlastně kontejner ve kterém k nám chodily právě helikoptéry.
Tak byl radioamatér a v té chatě měl nezkutečně " pohledů " potvrzující navázané spojení. Byly tam s celého světa ! Jak Austrálie tak s obouch Amerik ale i Asie !!! Opravdu s celého světa ! Jinak měl postavený letadlo motor z Wartburga měl odnímatelný křídla a právě ,když se chtěl proletět tak byl v nějakým klubu na letišti v Mladé Boleslavl , samozřejmě chata na ostrově tak motorová loď ale i udělané "VZNÁŠEDLO "! Normálně nastartoval a stím vznášedlem přes řeku a dál po poli !!! Naposledy jsme se potkali na Vřešťově myslím 2009 nebo 2010 .
Tak ten benzin snad mě nebude zlobit.
No a jinak ať nám jezdí a nezlobí !!!
Vl.
Uživatelský avatar
LordMMX
Příspěvky: 1517
Registrován: ned úno 20, 2011 05:06
Bydliště: Halič /SVK/
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s tankovaním

Příspěvek od LordMMX »

espero = nexia . mne keď ju vypínalo tak som nedával plný kotol pri tankovaní ale len tak na 50% aby to netieklo strmo :) . prípadne mi pomáhalo aj pištol jemne pridvihnúť.
Daewoo Evanda 2005
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
esperkac
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 28, 2016 17:59

Re: Problém s tankovaním

Příspěvek od esperkac »

Ale problem tam je. Vravim na mojom Espere to islo na bombi vzdy roky nebol s tim problem nikdy aj ked bola plna nadrz prazda poloprazdna

Otocit pistol treba na kazdom aute vsetky co som kedy tankoval tak pistol musela byt v nejakej naklonenej polohe. Vynimka bola iba pri Ivecu nafte kde bola diera do nadrze 3x vacsia ako pistol.

Na plno panko netlaci lebo on tankuje tak za 5€ Takze rychlo sa netankuje ale nejde to ani pomali. Som mu radil skusaj otacat hladat polohy tankovat pomalsie ale sam som to skusal a ani pomaly to nejde poriadne.

A pisem mal som espero tiez. Takze mam osobnu skusenost. A aj natomto to predtim islo. Iba teraz sa to zmenilo.
esperkac
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 28, 2016 17:59

Re: Problém s tankovaním

Příspěvek od esperkac »

Z vnutra nalievacieho hrdla som povytiahol ten plastovy natrubok biely s tou klapkou a uz to vali plnym prudom. :lol: Bol zatlaceny dobrych 8cm vnutri. Ma v sebe ciernu klapku ktoru ma odsunut pistol ked ju vlozite dovnutra. Ked to bolo dole pistol nedociahla na tu klapku a pri tankovani bola zavreta.

Otazka je ci je teraz spravne. Na kraji lavom kraji je dierka s odfukovacou hadickou a neviem ci to ma byt ako som to nechal alebo ten natrubok ma byt uuuplne hore a ma prekrit tu dierku a ma to fucat z tej dierky malej z toho bieleho plastu. Chapete ze by boli akoby spojene. To by som potreboval fotku originalu.

Problem je ze hrdlo ma dve drazky hore a dole a ten biely natrubok sa mi zda ze ich ma tiez takze by byt v takejto polohe ale uplne uplne hore mi to neslo vytiahnut. Zlta sipka
Přílohy
Bez názvu.jpg
20201120_112808.jpg
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“