Zamrzání dveří

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Uživatelský avatar
Iver
Příspěvky: 21
Registrován: pon lis 09, 2015 22:06
Bydliště: Habartov

Zamrzání dveří

Příspěvek od Iver »

Zdravím kluci. Máte nějaké fígly proti zamrzání auta? Zdá se že už nějakých -13 dělá leganzám docela problém.

Zámky:
Prostříkal jsem zámek u řidiče speciálním odmražovačem, ale nezdá se to jako permanentní řešení. Nahřívání klíče nijak extra nepomáhá. Po několika vteřinách se spíše klíč ochladí než aby teplo předal :D U spolujezdce bez šance. Tam strčím tak centimetr klíče. U kufru extra problémy nejsou. Přemýšlel jsem o tom že tam fouknu nastrouhanou tuhu z tužky. Snad bude nějaký výsledek. Nastříkat tam silikonový olej je docela bez šance. Je tam maličká krytka a nezdá se, že by se olej dostal nijak zvlášť daleko do zámku.

Gumová těsnění:
Ještě na podzim při impregnování sedaček jsem to vzal přípravkem na kožené sedačky. Maličko to zamrzá, ale stačí trošku pomalu zatáhnout a dveře se otevřou. Problém byl až u jedněch dveří na které mi tehdy přípravek nevyzbyl. Nastříkal jsem silikonový olej pro jistotu na všechny dveře, tak uvidím. Zdá se, že nejvíce dveře zamrzají na spodku.

Anténa:
Tady je docela problém. Ne že by zamrzal prut jako takový, ale bohužel celý mechanismus. Přes kufr jsem jej nahmatal a byl vyloženě zmrzlý a s námrazou. Není slyšet ani snaha o vysouvání a zasouvání, tak doufám že se mechanismus nepoškodil.

Uvažuji o dálkovém ovládání. Bohužel k autu jsem dostal jen dva základní klíče. Podle mého jde o starší typ, kde bylo dálkové ovládání zvlášť. U Drafela jsem našel klíč i s dálkovým ovládáním připravený k výbrusu. Jak složité je zprovoznit to? Postup k naprogramování znám. Jen netuším jak je to na leganzách s imobilizérem a alarmem. Zdá se, že je tam základní. Zamknu auto a alarm červeně bliká. Neprohloupím když ho koupím?
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=19&t=23518&p=393211#p393211
http://daewoo-leganza.spotreba.sk/daewoo-leganza-2-0-16v-cdx-141371.html
Reklama
 

ozzman
Příspěvky: 197
Registrován: pát črc 15, 2011 10:39
Bydliště: BB
Kontaktovat uživatele:

Re: Zamrzání dveří

Příspěvek od ozzman »

tak na gumové diely a tesnenia je myslím dobrý glycerín, dokonca otec kedysi dávno používal na Škode 120 na tento účel indulonu :D Ak sa chceš ale zbaviť všetkého naraz tak investuj do nezávislého kúrenia :lol:
Odpovědět

Zpět na „LEGANZA“