Demontáž a montáž zadní části interiéru pro odhlučnění

Úpravy od motoru až po plasty

Moderátoři: Blue Lanos, mzprx, smire666

Odpovědět
Uživatelský avatar
inza
Příspěvky: 588
Registrován: ned úno 13, 2011 22:07
Bydliště: Brno

Demontáž a montáž zadní části interiéru pro odhlučnění

Příspěvek od inza »

Obecné rady:
vše doporučuju dělat za tepla (resp. ne v zimě), kdy jsou plasty pevné, nejsou zkřehlé a hned tak něco neulomíte. Chevrolet nepoužívá zrovna silný materiál, takže hrozí, že ulámete úchyty těch plastů.

0. demontáž sedadel
zadní sedadla jsou jednoduchá, uvolnit 2 šrouby vel. 10 v zadní přihrádce, vytáhnout přihrádku směrem nahoru (drží ještě na 2 místech v plastu, který je nad nárazníkem)
následně povolíme 4 šrouby sedadel (vždy 2 drží jedno zadní sedadlo) vzadu (jde to poměrně těžko, chce to kvalitní klíč a zabrat) a vepředu drží sedadla zaháknutá v dírách v podlaze
kvůli stěhování jsem oddělával i prostřední sedadlo (levé, pravé se oddělává obdobně) - drží také na 2 šroubech v přední části, stačí posunout přední sedadla dopředu kvůli přístupu, následně povolit ty 2 šrouby - stejný klíč jako u zadních. V zadním úchytu pak sedadla drží už jen pomocí toho uvolňovacího mechanismu na sedadle. Prostřední sedadla jsou kvůli tomu sklápěcímu mechanismu HODNĚ těžká, tak pozor, skoro lepší dělat ve dvou.

1. demontáž plastu kryjící zadní část nad nárazníkem
je to velmi jednoduché, drží na 4 místech, stačí jen "vytrhnout" směrem nahoru

2. demontáž krytí prahů vzadu
také drží na 3 místech, vytrhnout směrem nahoru, v přední části je plast nasunutý do krytu středového sloupku, takže rozhodně netahat směrem do auta aby se ta nožička neulomila

3. demontáž plastového krytu podběhu
napřed oddělat klíčem 10 kovová očka pro uchycení sítě (jsou vždy 2 na každé straně)
malým šroubováčkem uvolnit plastovou krytku šroubu nad očkem, které je na podběhu uprostřed, krytka se "vytahuje" vodorovně, tedy lze jí pomoci shora dalším šroubováčkem - nevím proč ten naváděcí "otvor" je tedy vespodu, asi na to mají v Chevroletu nějaký bazmek :)
pod krytkou je další šroub vel. 10
teď už pomalu od spodní části začít vycvakávat úchyty, kterými drží v karoserii. Chce to víc síly, dívat se kde je další a snažit se dosáhnout až k němu. Jedna z těch kovových sponek je zlatá, ta mi na obou stranách nešla vytáhnout a nakonec vykousla v tom plastovém výstupku 2 zuby, zatavil jsem pájkou před nasazením zpět.
zároveň s vycvakáváním spodního plastu musí jít i ten horní kolem okna, protože kryje ten spodní a bez něj to sundat nelze. Sundává se taky velmi snadno, je tam cca 5 úchytů. Na úchytu v místě krytky Airbagu na sloupku mezi okny jsem viděl trošku jinou "křapku", takže jsem horní kryt nechal viset na ní, mohlo by se jednat o jednorázový úchyt kvůli airbagu, který bych po ulomení musel nahradit novým. V přední části jsou oba plasty spojené taky jednou "křapkou", tedy po uvolnění všeho je potřeba oba plasty od sebe "oddělit" abychom neulomili tu airbag křapku. Pak už jde celý spodní plast "podtrhnout" a napřed spodní částí směrem dovnitř auta vyndat ven.
nakonec sundáme koberec, je tedy zvláštně vykroužen kolem pásů, původně jsem nechtěl, ale nakonec jsem jej prostříhl v místě kolem pásů - je lepší stříhat směrem kolmo do boků, ne v tom nejužším místě, protože se ten střih po opětovné montáži schová pod plasty

Já ještě odkrýval ty pěnové kryty podběhů, chápu pokus Chevroletu o odhlučnění, ale chtěl jsem to pod nimi ještě vylepit. Stačí povolit na každé straně matičku, která drží uzemnění nějakých kabelů a uvolnil jsem držáček, co drží ten kabel, aby se ten kryt podběhu dal "odklopit" směrem dopředu.


Zpětná montáž je naprosto přesným postupem od konce :-)

Na podrobnosti se klidně ptejte.

Nějaké fotky o následném odhlučnění najdete v tématu:
https://www.chevroletclub.cz/viewtopic. ... 43#p380043
Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG Obrázek
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG Obrázek
Reklama
 

Uživatelský avatar
inza
Příspěvky: 588
Registrován: ned úno 13, 2011 22:07
Bydliště: Brno

Re: Demontáž a montáž zadní části interiéru pro odhlučnění

Příspěvek od inza »

Tak po nějakém ježdění můžu jen doporučit :)

Auto pocitově hodně ztichlo, většinou když trošku přidám hudbě tak ten ostatní hluk téměř nevnímám...
Chevrolet Orlando 1.8 AT6 MY2014 LTZ + LPG Obrázek
Honda Accord Tourer 2.4 VTEC AT 2007 140kW + LPG Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Orlando - Tuning & Styling“