Moderátor: Blue Lanos
Blue Lanos píše:Ideme plnit klimu s kamosom a chcel by som vediet na kolko to mame natlakovat?Chladivo mam
Ja nie ale kolega je chladiar takze by mal vediet co robiBlue storm píše:Neodborne s klimou nemanipuluj, na to je specialna plnicka. Objem chladiva, typ chladiva a prevadzkovy tlak najdes pod kapotou na stitku, myslim niekde pri pravom prednom tlmici.
Nechával jsem si plnit klimu u Bosh servisu v Valdeku u Velké Dobré (u Kladna). Tak jsem s mechanikem kecal no a nejdřív musí klimu pokud je vyfouklá vakuovat nechá běžet vakuovačku tak 15-20 minut. pak na váze nafoukne do systému přesně to co tam má být. Kámoš mi říkal, že když mu klimy plnil chlaďař vždy byl nějaký problém, buď klima spínala moc často atd. Prostě všechno chce svoje a u těhle novějších aut se svépomocí může tak maximálně umejt kastlepetrm píše:Tak tlaky taky neznám ale je pravda to s těma dvěma okruhy je tam nízký tlak a vysoký tlak a opravdu se to plní přesně na gramy a snad ani tak nezáleží na tlaku na naplnění ten ti mám takovej dojem vyjde z toho jak se to plní a pak je tam ještě potřeba doplnit speciální olej jinak můžeš zadřít kompresor a to je pak dost drahý
500mlpalikx píše:nedavno sem to meril scanerem a v klidnem stavu je tam neco klem 500(ale nevim ceho)a po zapnuti to ukazuje až 1800.
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |