LAMBDA SONDA

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
DjRastik
Příspěvky: 20
Registrován: úte srp 07, 2007 17:01
Bydliště: Prievidza - Slovakia
Kontaktovat uživatele:

LAMBDA SONDA

Příspěvek od DjRastik »

...ahojte menil som LAMBDU a chcem sa spytat ci si sama nacita udaje alebo jej treba nejako pomoct ??? Cakal som ze mi klesne spotreba, ale nejak sa to este nepreukazalo, na EK som mal velke emisie a chlapik s kontroli mi povedal ze to mozu byt tieto veci:
- sviecky + kable
- katalizator
- lambda

tak som zacal postupne menit az som vymenil vsetko a nejako nevidim rozdiel, moze niekto poradit ??
Reklama
 

ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Re: LAMBDA SONDA

Příspěvek od ppp »

"velke emisie" je nic nehovoriaci udaj. Ak bola lambda este schopna tak rozdiel v spotrebe bude nepostrehnutelny. Dokonca aj ked bola uplne kaput tak sa spotreba nemusi nijako zmenit, rj ma aj ine sposoby ako uriadit dodavku paliva. A katalizator kym nebol upchaty tak novy spotrebu neovplyvni. Len emisie.
Ako priklad uvediem moje priblizovadlo. Na emiskach lambda (nie kyslikovy senzor, ale to co namerali emisnym pristrojom) ok, ale HC a CO vysoke, teda maly kusok nad normu. Spotreba oleja vysoka ale este v norme. Cize to vychadza tak, ze 240tkm/15rokov katalyzator je uz v haji. Menit ho za novy sa oplati len kvoli emiske aby som presiel inak nie. Snad este kvoli ohladuplnosti voci vodicom za mnou, ale ci to bude pre nich nejaky rozdiel tak to netusim.
DjRastik
Příspěvky: 20
Registrován: úte srp 07, 2007 17:01
Bydliště: Prievidza - Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Re: LAMBDA SONDA

Příspěvek od DjRastik »

no hej ale na nadrz , ked dotankujem full pokial nevypne pistol na benzinke tak prejdem cca 450 km
paul08
Příspěvky: 120
Registrován: čtv pro 23, 2010 03:04
Bydliště: okr.NZ

Re: LAMBDA SONDA

Příspěvek od paul08 »

Vela zavisi akym sposobom jazdis,ja napr.malokedy vytacam na 2.0 l. Nubire Wagon nad 3000ot.min.Od 2000ot. do 3000ot.vyskusaj,treba trosku citit ten motor,radit spravne rychlosti.A vela zavisi v akom stave je auto!!!Ak auto necitis tak mozes robit co chces,spotreba neklesne.Ja som teraz na mojej Nubire mal spotrebu od Nitry cez Donovaly az Polsko a spat, spotrebu 7.25l na 100km.Bolo to v polovici novembra.Ale auto ma nove rozvody,zabrusene ventily a nove piestne kruzky Goetze a celkovo auto je vo velmi dobrom stave.Tak neviem mozno staci zmenit styl jazdy a uvidis.Na tu lambdu by som vsadil, ze ti robi spotrebu,treba ju premerat a pripadne kupit novu.Nedavno som menil na kamaratovej Leganze,kupili sme NGK-cku a spotreba isla rapidne dole!!!
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“