Zamrzání dveří při mrazech u Nubiry

DaewooForum pro Nubiry 1 a 2 generace

Moderátoři: Blue Lanos, koniQ

Odpovědět
belaty

Zamrzání dveří při mrazech u Nubiry

Příspěvek od belaty »

Zdravím, potřeboval bych poradit,jak zamezit zamrzání dveří a zámků při mrazech Na Nubiře r.v.99
Nepomáhají mi většinou ani rozmrazovače.
Dík za rady :)
Reklama

ppp

Re: Zamrzání dveří při mrazech u Nubiry

Příspěvek od ppp »

Treba zabranit vode aby sa tostala do mechanizmu zamkov, cize vycisitti a namazat nejakym tukom, pripadne neviem rpesne ako je to u nubiry, ale ja som si u espera spravil este z kusku plastu z pet flasky zabranu vode aby tiekla z ramu okna rovno na zamok.
A dvere nezamrnu ak vode zabranis ostat a zamrznut na gumenom tesneni, takze gumene tesnenie namazat bud glycerinom alebo po novom sa pouzivaju nejake somariny so silikonovym olejom, akurat ten sa v pripade potreby tazsie odstranuje ako glycerin, ale mozno vydrzi v tesneni dlhsie.
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

u mňa to vyriešila WD40 . Ja tupec som nexiu večer umyl na samoobslužnej umyvárke a ráno som sa do nej nevedel dostať. na 15 pokus sa central rozhýbal a povolili zadné dvere, tak som sa dostal dnu, naštartoval, nechal ju nech sa zohreje, zakúril v nej a čakal kým bude vo vnútri tak teplo, že sa dvere z vnútra rozmrazia (musel som mať zapnutý vnútorný okruh, za 40 minút bolo v aute ako v pekle) , potom povolili aj predné dvere, takže WD40 na zámky a do zámkov a od tej doby no problem, akurát raz za čas to bude zrejme treba prestreknúť pre istotu.
Daewoo Winstorm 2007 LT (Captiva)
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Jujing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jujing »

Ahoj já osobně to řešil v zimě tak že sem těsnění u dveří namazal indulonou a auto přes zimu prostě nezamykal byl to věčnej boj. Bral sem to tak, že tohle auto už asi nikdo ukract nebude chcít a pokud někdo bude chtít něco ve vnitř stejně pujde oknem a dostane se tam... Jinak bacha na to kolik máš v nádrži benzínu. Stalo se mi v mrazech loni když bylo kolem -10°C dlouhodobě a v noci ještě víc že mi zamrz palivoměr, ukazoval stále cca 1/4 nádrže a najednou auto zaškytalo... (byl sem hold zvyklej když se rozsvítilo haldový oko vzít zase plnou...)
sandruš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sandruš »

Ještě pořádně nemrzne a už vám zamrzaj zámky? :D :D V zimně je dobré auto nenamáčet raději ať je špinavé.Ja u nesí mazala před zimou zámky Silikonem.A nikdy jsem je neměla zamrzlé.A u Tacumy taky ne :)
Škoda 135 GL
Daewoo Nexia 1,5 r.v 97.3 dv
Daewoo Tacuma SX 1,6 16 V 77kw r.v 2001
Fiat Croma 1,9 Jtdm 16v.2010. 6tikvalt
paul08

Příspěvek od paul08 »

To WD-40 pomaha,ale kto vie dat dole tapacire,tak moze namazat vsetky pohyblive casti vodeodolnou vazelinou A 00.Musi to byt na nej napisane,ze je vhodna na mazanie vodnych pump automobilov.Ten kto mal Skodovky 100 az 120 tak to pozna.
Love.death66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Love.death66 »

ja mam ten samej problem vubec nevim co s tim,, dneska jsem se poprve nedostal do auta, a to jsem to vsechno promazal,, nevim jestli to mam rozebrat kdyz je zima prez den a promazat jeste jednou,, docela hukot nevim jak se dostanu v pondeli do auta,,
Vladek Tousek
Love.death!!!
Odpovědět

Zpět na „NUBIRA“