serviska cruze

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: serviska cruze

Příspěvek od chrudoš »

No pockej, ale servisni plan a napln prohlidek je presne dana vyrobcem, tzn kazda servisni prohlidka obnasi povinne veci, ktere se obejit nedaji a ktere ti udelat musi pro bezpecny a bezproblemovy provoz auta. Tzn servisni prohlidka se servis od servisu NESMI lisit, musi ti udelat naprosto stejne veci. Proto je zarazejici, ze je cena za stejnou praci tak silene rozdilna.
Nikdo tu netvrdi, ze odmita nektere veci v servisnim planu, kazdy dela, co je povinne, tzn proc za to platit nekde vice a nekde mene?
Me k uctence prispendlili ofiko papir Chevroletu, kde bylo popsano, co se ma provest a co provedeno bylo, tzn o nic jsem neprisel a provedeno vsechno jest. A proc bych mel za toto platit nekde dvojnasobek? Setreni na aute je jedna vec, ovsem delat ze sebe blbce a zbytecne vyhazovat penize je vec druha. Pokud se uz chces za neco stydet, je asi jasne, za co...
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Reklama
 

Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: serviska cruze

Příspěvek od chrudoš »

A vymena pylovych filtru je v nektere servisni prohlidce zahrnuta taky, to se neboj, ze by neco na tom aute vymenit zapomneli, vsechno je tam pro sichr pridano, neco i daleko casteji, nez je treba ;)
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Uživatelský avatar
vetr.roman
Příspěvky: 225
Registrován: pát lis 19, 2010 20:37

Re: serviska cruze

Příspěvek od vetr.roman »

Přesně tak,proč platit vic když v jednom servise si berou za hodinu 450,- a v druhem 650,- a věčinou ten levnějši dodrži časovy interval prohlidky dany vyrobcem než ten draši. :PP:
Lada 2101
Škoda Forman 1.3i
Nissan Almera 1.4i
Daewo Kalos 1.4i
Nissan Note 1.4i
----------------------------
Chevrolet Cruze 1.6 LS+ - Křídlo Octavie RS II,černé folie,sportovní výfuk,chip 91Kw-124 Ps-170 Nm.....

Ford Galaxy III 2.0 TDCI
Chevrolet captiva sport 2.0 cdti 110kw
Uživatelský avatar
Hanzy
Příspěvky: 7197
Registrován: ned led 21, 2007 13:16
Bydliště: Frýdek-Místek - Baška/Hodoňovice/Velké Karlovice

Re: serviska cruze

Příspěvek od Hanzy »

Presne urcite kazdy servis vymeni co musi a to rozhodne filtry jsou taky ale neni tam co dele nez 2 hodiny delat a kdybych vzal praci drahsich servisu 2x 500kc a 2500kc je na filtry a olej myslim nad hlavu a kdyz si donesu vlastni tak muze byt prvni garancka i kolem 3000kc ;)
Alhambra+Sharan 4x4 klepotřepčmoud Taxi Valach
VW Transporter T4 2.5 TDI klepačotřepočmoud
Captiva 3.2 V6 LPG
Opel Combo CNG
Evanda 2.0 CDX LPG - už ji prohání brácha
CRUZE 1.6 LS+ moja na kolem chalupy od 9/2016 LPG
Ex Captiva zlatá metla 2.0 klepočmoud rachotila šla pryč
Ex Leganza 2.0 CDX LPG
neylous
Příspěvky: 20
Registrován: ned úno 20, 2011 22:19
Bydliště: Teplice

Re: serviska cruze

Příspěvek od neylous »

chrudoš píše:No pockej, ale servisni plan a napln prohlidek je presne dana vyrobcem, tzn kazda servisni prohlidka obnasi povinne veci, ktere se obejit nedaji a ktere ti udelat musi pro bezpecny a bezproblemovy provoz auta. Tzn servisni prohlidka se servis od servisu NESMI lisit, musi ti udelat naprosto stejne veci. Proto je zarazejici, ze je cena za stejnou praci tak silene rozdilna.
Nikdo tu netvrdi, ze odmita nektere veci v servisnim planu, kazdy dela, co je povinne, tzn proc za to platit nekde vice a nekde mene?
Me k uctence prispendlili ofiko papir Chevroletu, kde bylo popsano, co se ma provest a co provedeno bylo, tzn o nic jsem neprisel a provedeno vsechno jest. A proc bych mel za toto platit nekde dvojnasobek? Setreni na aute je jedna vec, ovsem delat ze sebe blbce a zbytecne vyhazovat penize je vec druha. Pokud se uz chces za neco stydet, je asi jasne, za co...
U Cruze je výměna filtru sání motoru povinná po 60 tisících. A tvrdím-a klidně se budu s každým hádat- že to je moc a věřím, že v každém servise ho vymění dřív, ale ne pokud tam příjde člověk, který hned ve dveřích křičí, že chce prohlídku za ty a ty peníze a ani o korunu víc. S takovým člověkem se pak nemá cenu hádat a přesvědčovat ho, že by bylo dobré ho vyměnit. To když se zeptáš, co ti vymění a ať ti ukáží plán údržby a zeptáš se, jestli by nebylo dobré vyměnit i něco, co v plánu není, neznamená, že ze sebe děláš blbce. A rozhodně se nestydím za to, že dám někde o pár stovek víc. Když jsem auto kupoval, počítal jsem s tím, že mě bude servis něco stát. Stejně jako havarijka a benzín. Kdo si to neumí spočítat, je trouba. A když někdo otáčí v ruce každou korunu, má si koupit kolo, tam se na pravidelný servis jezdit nemusí.
Aveo sedan 1.2, 16v, 62kw/84k
Kjub
Příspěvky: 1975
Registrován: ned kvě 16, 2010 16:50

Re: serviska cruze

Příspěvek od Kjub »

Neylous, chapem tvoj postoj - si automechanik? :lol: Ale suhlasim skor s ostatnymi. Preco by som mal platit viac, ked nemusim. A presne ako pise Chrudos, servisna prehliadka je dana resp. odporucana v presnych intervaloch a ak je auto v poriadku, menia sa tam rovnake veci, cize staci sa pozriet do servisenej knizky a uz vies co sa tam ma menit. Ak je servis seriozny a musi sa tam urobit nieco naviac, tak ta na to telefonicky upozorni a ty das suhlas alebo ne.
Na cenu servisu prestanem pozerat mozno z dlhodobeho hladiska (nie pri prvej garancke), ak som spokojny uz nejaky ten rok a viem ze ten-ktory servis vzdy urobi poctivo a spravne svoju robotu. Toto nemoze clovek zistit po prvej navsteve, tak logicky najskor pozera na cenu! A tiez logicky sa nenecham zdierat nejakymi vydryduchmi, ktori sa iba snazia na mne nabalit!
Zas nehadam sa o kazde euro, ale ked napr. zistim ze pri prineseni si vlastneho oleja usetrim 50.-eury, tak je jasne ze si ho donesiem. To si za tych 50 kupim radsej nove tenisky, aby som mohol s laskou mackat plastovy spojkovy pedal :mrgreen: !
A ked si clovek kupuje nove auto, je zase logicke ze rata s nizsimi nakladmi na servis. Pretoze na novom mam zaruku na vazne zavady a bezne prehliadky su v poho. Keby to tak nebolo, kazdy by si kupil stare ojazdene, bez zaruky ze? :? :shock: :mrgreen:
Chevy Cruze Black´n´ Black 2.0 diesel power LTZ
Uživatelský avatar
TOMTCE
Příspěvky: 66
Registrován: pon bře 08, 2010 15:14

Re: serviska cruze

Příspěvek od TOMTCE »

Tak se mi zdá, že je tady někdo, kdo snad byl přímo u toho, když jsem do toho servisu vrazil, prásknul dveřma, přihnul si z lahvinky a začal vyřvávat "CHCI SERVISKU ZA 3650,-, A JESTLI TO TAK NEBUDE TAK UVIDÍTE" :D :D
Né, vážně. nechápu co je tady za problém. Upřímně, auto sem si kupoval kvůli tomu abych do něho nemusel vrážet nic moc dalšího. To sem si moh koupit něco za 100 tisíc a každý dva měsíce lítat do servisu a za pár let bych byl na stejné částce možná. To, že si koupím něco drahého, což pro mě auto za 350 tisíc rozhodně je, přece automaticky neznamená, že sem pracháč a že se přestanu zajímat o to co kolik stojí. A hlavně jak tu zaznělo, každý servis by měl udělat stejné úkony. Servisní knížka je pro všechny stejná. A další věc, opravdu ze sebe nebudu dělat blbce. Jsem obchodník a lidé si u mě také kupují drahé věci. Ale když někomu napíšu, že to stojí tolik, tak bych si vůbec nedovolil zákazníkovi říct něco jiného do očí. Aby člověk vedl pořádnou a prosperující firmu a aby mu zákazníci nedělali špatnou reklamu, je někdy potřeba i prodělat. A mě vůbec nezajímá, že ten dotyčný pracovník není ten co mi cenu slíbil, stejně jako to nezajímá moje zákazníky, kteří se na ceně dohodli se mnou a pak se o tom musí dohadovat se zaměstnancem, kterému jsem to třeba nestihl říct. Já jsem šéf firmy a zodpovídám za vše co se pode mnou děje a musím za to brát odpovědnost. A jelikož jsem obchodník, tak vím, že není správné šetřit na špatných místech, ale upřímně, když je něco daného, tak proč platit někde víc. A navíc jsme s technikem minulý týden při výměně kabelů "CODE 95" zjistili, že mi v tom zminovaném servisu nedali razítko o kontrole karoserie. Ale do toho servisu mě už nikdo nedostane, takže si to nechám udělat v servisu, kde jsem auto koupil a raději tam budu jezdit vždy.
nyní CHEVROLET CRUZE 1.6 LS+ modrošedá metalíza (aktuálně 73 800km), DAEWOO TICO / předtím OPEL OMEGA 2.5 TDI CARAVAN r.v.1996, FIAT CINQUECENTO 0.9
Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: serviska cruze

Příspěvek od chrudoš »

Presne tak, nevim co Neylousovi preletlo pres nos, ale nikdo tu nepise o tom, ze je serviska draha atd, ze nechci nic menit atd. Vsechny servisni ukony jsou provadeny preventivne drive, nez je potreba, jednak proto, aby se prece nic v zaruce nepokazilo a Chevrolet to nemusel platit a druhak aby si i servis popr chevrolet neco zarobil. Servisni prohlidka neni zadna charita, ne nadarmo se protahuje zaruka na 5 let, 5 let k nim pravidelne jezdis na prohlidku a davas penize, at si nikdo nedela iluze, ze je to vyraz vstricnosti k zakaznikovi, maji to mooc dobre spocitane :) a jestli je napsano menit filtr po x km a ja za tu dobu nic nepoznam, nejak nevidim duvod, proc jej menit drive.
Nikdo tu nenabehl do servisu a nekricel, ze to chce za tolik a tolik, to mas trosku mylne predstavy, ale kazdy se pri zjistovani dozvedel cenu a kdyz prijdu do servisu a domluvim si prohlidku, zcela logicky se zeptam na cenu, hlavne abych vedel, kolik penez si mam pripravit (rozumej vybrat atd). pokud se ovsem dozvim cenu naprosto odlisnou, zacnu logicky zjistovat, kde vznikl rozdil ne? nic vic, nic min, nedelej z nas nejake socky laskave.
A ze clovek zjistuje cenu sevisky atd je prece logicke, kdyz si vybiras televizi, prijdes do prvniho elektra a vyberes si? Nejdriv vybiras dany model, ktery ti snad poskytne pro tebe odpovidajici pomer cena/vykon a pak si zjistis cenu i jinde, aby te nekdo neobral ne? Pokud jsi prachac, co pri vstupu do servisu vytahne stos bankovek, pak si jezdi kam chces, ale ze me nikdo nadarmo tahat penize nebude ( a ze uz to tu na par lidech zkouseli!)
Neni zadny racionalni duvod platit za stejne veci dvakrat vice, pridana hodnota je v tomto pripade nulova.
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Uživatelský avatar
Dimco Nubira 97
Příspěvky: 903
Registrován: pon úno 08, 2010 14:49
Bydliště: Trnava

Re: serviska cruze

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

TOMTCE : Ty to píšeš jak keby ty si naletel k dílerovy a povedal chcem tohoto Cruza. Ano samozrejme máme na neho zľavu... ja nechecm zlavu !!!! ja ho cchem za plnú cenu šak som neni socka a kupujem si drahé auto ;) treba ušetriť kde sa dá. A prečo by som sa mal dať ostrihať za 5€ keď o 3 km vedla ma ostrihajú za 2€ a úplne tak isto ? blbý príklad ale je :D
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: serviska cruze

Příspěvek od chrudoš »

Strihani bych nebral, tam si radeji priplatim, at to nemam jen podle kastrola :) Ale toto je jasny priklad, kdy si servis uz z principu veci musi uctovat jednu a tu samou cenu, plus minus desetikoruny, vzdyt delaji totoznou praci! Maji presne dane, co je potreba, pokud to odrbou a neco se mi posejri, musi to opravit na sve naklady, takze se snazit budou a naopak, neni tu zadny prostor pro "vyssi kvalitu za vyssi cenu", proste nemas na povinne servisce co jineho udelat :)
Ze si nechavas menit veci navic, je tva volba, ne vsak povinnost, autut to udela jen dobre, ale pokud si nic navic dat nenechas, auto to taky nijak neublizi
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Uživatelský avatar
vetr.roman
Příspěvky: 225
Registrován: pát lis 19, 2010 20:37

Re: serviska cruze

Příspěvek od vetr.roman »

U Chevroletu je stanovena viměna součastek po km.Ale když je nenajedeš tak ti je taky viměni.(např.benzin filtr 60km nebo 2rok.).Tak se mi zda divne ho měnit po 2 rokach a najetych 35000km.A kde mam jistotu že si ho jenom nenaučtuji. :roll:
Lada 2101
Škoda Forman 1.3i
Nissan Almera 1.4i
Daewo Kalos 1.4i
Nissan Note 1.4i
----------------------------
Chevrolet Cruze 1.6 LS+ - Křídlo Octavie RS II,černé folie,sportovní výfuk,chip 91Kw-124 Ps-170 Nm.....

Ford Galaxy III 2.0 TDCI
Chevrolet captiva sport 2.0 cdti 110kw
Uživatelský avatar
Dimco Nubira 97
Příspěvky: 903
Registrován: pon úno 08, 2010 14:49
Bydliště: Trnava

Re: serviska cruze

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

Chrudoši ale ja mám skúsenosť že za 5€ ma ostrihali presne podla kastróla a za 2,50€ úplne super... takže tak :)
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
Uživatelský avatar
chrudoš
Příspěvky: 1054
Registrován: čtv pro 24, 2009 15:10
Bydliště: Brno

Re: serviska cruze

Příspěvek od chrudoš »

jo jasne, ja nerikam, ze ne, ale precejen kazdy striha jinak, tam je jasne, ze vsude dostanu neco jineho, kdezto pri te servisce musim dostat to same :) a jak rika kolega nad nama, vymena se neridi vzdy jen km, coz je jasne meritko opotrebeni, ale taky jednim rokem, coz je trosku ojeb.
A ze nemas jistotu, jestli ti to vymenili? Pokud se s tim neco stane, musi ti prece uznat reklamaci, protoze se ti pokazia soucastka, ktera byla kontrolovana a mela vydrzet predepsanou dobu, takze ty jsi z obliga, sami by si tim s*ali do hnizda
Cruze 1,8 LT (dnes vlastne LTZ) Míca
Uživatelský avatar
Dimco Nubira 97
Příspěvky: 903
Registrován: pon úno 08, 2010 14:49
Bydliště: Trnava

Re: serviska cruze

Příspěvek od Dimco Nubira 97 »

To je pravda ale oni to aj robia a aj si serú. Sítce nám podla knižky vymenili vždy všetko ale:
Máme Epicu 2.0 VCDI jakoš je známo. druhý rok čo sme ju mali v zime prestala štartovať, resp. štartuje veľmi zťažka a pokiaľ nepodržíš kľúč aspon 3 sekundy ani nenaskočí alebo naskočí a zdochne. Popri tom Octavia 1.9TDI ktorú máme ako služobnú a ma najazdené 4x toľko km natočila v tých istých podmienkach bez akéhokoľvek zaškoprtnutia behom 1/4 sekundy pootočenia kľúčom. Stačí akýkoľvek mráz aj keď je to -1 stupeň alebo aj +1 keď je vlhko a nechce to naštartovať. Hneď po naštartovaní kolísajú otáčky čo je vidieť aj na otáčkomery a takisto je to aj počuť že ten beh motora nie je OK. Samozrejme sme s tým hneď šli do servisu. Poviem ti chodili smme tam neviem koľko (jednoducho stále dokola) a pod tlakom vymenili pár prkotín lacných v záruke a povedali že nevedia diagnostikovať závadu a smola lebo chevrolet im nedovolí to meniť len tak a hladať čo je vadné. Že pokiaľ to nevypíše počítač resp. nebude závada jednoznačná máme smolu. No a tak sa aj stalo máme smolu záruka už tento rok vypršala a auto neštartuje tak ako by malo. Podotýkam že nikdy tam nebola nafta ani len od Slovnaftu nie to ešte od nejakých nekvalitných dílerov palív, vždy len Shell a OMW a to najdrahšie palivá. A čo teraz s tým ? Nič chevrolet ťa má v paži a váži si ťa iba keď kupuješ. Ale aby som to uviedol na pravú mieru všetky automobilky do jeden sú také isté to mám overené takže neni o čom....
Daewoo Nubira 1.6 SX 106hp :)
Otieckova Epica 2.0 VCDI 110kW v mojom užívaní aby ste ma toľko nehanili :D
Seat LEON 1.4 TSI
lluubboo
Příspěvky: 78
Registrován: pát črc 09, 2010 23:25

Re: serviska cruze

Příspěvek od lluubboo »

Dimco, to su skusennosti z ktr. servisu z MaH alebo FanCar? :shock: Teda ak je to z BA? Aby som vedel komu sa mam radsej vyhnut?
Cruze 1.8 LT, r.v. 2010
Odpovědět

Zpět na „Cruze - Technická sekce“