Problém s centrálom

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
ceysy
Příspěvky: 141
Registrován: ned kvě 27, 2007 15:47

Problém s centrálom

Příspěvek od ceysy »

Ahoj. Neviem, či sa niekto s takým tom problémom stretol.

Nefunguje mi dobre centrálne uzamykanie. (To je aj na diaľkové ovládanie)

Ale jedná sa iba o pravé predné dvere. Keď otvorím auto všetky cuplíky vyskočia hore. Až ja jeden. Ale ten podskakuje ale nevíde úplne hore.
Víde niekedy až na 5 až 10 krát. Potom zas pri zatvorení sa realizuje rovnaký scenár. Cuplík len podskakuje ale natlačí sa dolu.

Chcel by som sa spýtať, či mi niekto nevie podradiť čo je s tým.

Ďakujem
Reklama
 

ppp
Příspěvky: 3372
Registrován: úte dub 12, 2005 19:24
Bydliště: SC , BA

Re: Problém s centrálom

Příspěvek od ppp »

keby to boli lave predne dvere povedal by som vybehany/vyhrdzaveny zamok. Prave dvere sa tolko nepouzivaju takze tam by mal odist az po vodicovych. Mozno motorcek centralu, tazko povedat, treba zlozit tapacir a pozriet co je pod nim a co sa tam hybe alebo skor nehybe pri zamykani/odomykani.
ceysy
Příspěvky: 141
Registrován: ned kvě 27, 2007 15:47

Re: Problém s centrálom

Příspěvek od ceysy »

Jan_J píše:Zrovínka jsem si tím prošel. Takže tu jsou mé zkušenosti:
1. Odkrýt dveřní masku.
2. Opatřit si štěteček a trochu motorového oleje.
3 Tímto olejem přetřít všechny pohyblivé části patřící k zámku (neuškodí naolejovat i okenní mechanizmus, lanka i vedení)
4. Pro jistotu odmontovat zámek (dvě matky, pak vyháknout z tyčky) a pěkně ho olejem promazat a vrátit zpět.
5. Ujistit se že čidla (zaklapnutí dveří) náležitě a polehlivě fungují.
6. Protože jsou při opravě dveře otevřené, zamáčknout dveřní čidlo ručně a zkusit zavřít a otevřít (Vnitřním cuplíkem) levé (řidičovy) dveře. Pokud se pravé dveře neozvou pak nezbyde než:
a.) Odmontovat ovládací motorek
b.) Jsou dvě možnosti 1. koupit nový (ale to je škoda) 2. rozebrat protože je patrně zaseknutý do okraje dráhy a je třeba ho uvolnit.
c.) Pokud se rozhodnete pro opravu pak vás čeká následující postup.

Opatrné rozebrání elektrootevíracího mechanizmu:
V prvé řadě opatrně svlékneme gumovou nohavici tak abychom ji nenatrhli (jsme přece šikovní).
Protože je schránka lepena ze dvou dílů (patrně tepelně), najdeme největší možnou mezeru mezi oběma díly která bývá většinou u jezdce. Nožíkem pak zase opatrně odtahujeme oba díly od sebe (pozor, ne za každou cenu odlupovat najednou), pokud je to poddajné pak stačí postupovat nožíkem (špičkou tak abychom nepoškodili vnitřek) podél uvolňující se stěny. Já jsem použil k uvolnění i protilehlou stěnu, takže mi to po pár milimetrech samo odskočilo, pozor schránku držet tak aby se oba díly nerozpadly úplně, složit jej je sice jednoduché ale hledat jeho díly po garáži je pak strastiplné.
Jakmile to budete mít odlopnuté, opatrně rozpůlte tak aby motorek s jezdcem zůstal v dlani. Celý mechanizmus pak drží pohromadě.
Palcem přidržte jezdec a pootočte ozubeným kolem motorku tak aby se unašeč jezdce odsunul od
dorazové stěny. Nevadí když tam bude 5mm mezera. Unašeč má na sobě přeskakovací pružinky a jezdec zase výstupky přez které unašeč přeskakuje. Jinak je jezdec celkem volný a lze s ním volně pohybovat. Na pravé straně jezdce jsou kontakty které jezdí po pozlacené dráze tištěného spoje. Můžete ho také prohlédnout zda je v pořádku (opatrně).
Po těchto úkonech opět přiložte oba díly schránky k sobě a prozatímně přelepte lepící páskou k následnému vyzkoušení. Pokud by jste to drželi v ruce bez přelepení, věřte že to má takovou sílu že by se vám obě půlky rozletěli. Nyní můžeme znovu zkoušet zda motorky všech dveří fungují. Pokud ano pak sundat pásku, slepit obě poloviny asi tak v deseti bodech a klidně přelepit i páskou a namontovat zpět.
Pokud by to ještě nefungovalo pak ověřit zda je motorek dobrý, pokud ano pak ověřit přívod napětí atd.

Zatím ať se vám daří a doufám že to bude jenom v tom co jsem popisoval. Pokud mi uskočilo nějaké písmenko tak mi to promiňte.

Ahoj. Ako píšeš v bode 5: 5. Ujistit se že čidla (zaklapnutí dveří) náležitě a polehlivě fungují.
Je tam nejaké čidlo? Myslíš tie čidlá na dvere, ktoré su na karoserií?
Odpovědět

Zpět na „ESPERO“