Doba dodání

Na co vše si dát pozor, rady při koupi ze zahraničí a další

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Janycz
Příspěvky: 7
Registrován: pon zář 28, 2009 07:19

Re: Doba dodání

Příspěvek od Janycz »

Zdraví, já jsem si byl Cruze objednat asi v půlce září a ve výbavě LS Plus a bílé barvě my měl přijít až v půlce ledna 2010 :( . Ta doba je fakt strašná. Pak mi ale dýler nabídl jejich referenčku v v modré Morrocan a 2000km, na to prostě nešlo nekejvnout (5. října si pro něho jedu :lol: ). Poprvé jsem Cruze viděl v Brně na autosalonu a od té doby nemůžu spát. Veřím ale že ta doba čekání bude stát za to. Interiér je fakt supr, o exteriéru ani nemluvím a jede fakt skvěle. Na silnici čau!
Reklama
 

davgre
Příspěvky: 24
Registrován: pon zář 28, 2009 21:22

Re: Doba dodání

Příspěvek od davgre »

Zdravím, já jsem Cruze viděl "naživo" taky na autosalonu v Brně a udělal na mě velice pozitivní dojem. Nevím, jak je to s kvalitou, ale risknu to a taky ho koupím. Ten, pro který si jedeš za týden je benzín 1,6 ? Jak se Ti ten motor zdá? A u jakého prodejce kupuješ?
Uživatelský avatar
lubas
Příspěvky: 33
Registrován: úte čer 16, 2009 20:51

Re: Doba dodání

Příspěvek od lubas »

Zdravím. I já jsem stále čekatelem na vůz Chevy Cruze 1,8 LT. Objednával jsem ho uz koncem května a původní doba dodání měl být konec září. Dnes ovšem vím, že to určitě dodrženo nebude. Navíc po telefonickém hovoru s dealerem jsem zjistil, že ani on neví kdy auto dorazí, což mě děsí. Chtěl jsem auto nejpozdeji v říjnu a ne někdy v zimě. Navíc zajíždět nový vůz v zimě je taky pěkně naprd - speciálně tady u "nás" na Vysočině. Cruze se mi líbí ale vážně začínám uvažovat o odstoupení od kupní smlouvy. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Snad bych neměl platit nějaké penále nebo ano? V kupní smlouvě sice něco o odstoupení z mé strany je ale jen v době před plánovaným dodáním vozu. Co bude po vypšením teto doby se tam nepíše.
Chevy Cruze 1,8 LT v krásně bílé barvě ;-)
Janycz
Příspěvky: 7
Registrován: pon zář 28, 2009 07:19

Re: Doba dodání

Příspěvek od Janycz »

davgre píše:Zdravím, já jsem Cruze viděl "naživo" taky na autosalonu v Brně a udělal na mě velice pozitivní dojem. Nevím, jak je to s kvalitou, ale risknu to a taky ho koupím. Ten, pro který si jedeš za týden je benzín 1,6 ? Jak se Ti ten motor zdá? A u jakého prodejce kupuješ?
Jo jedu si pro 1,6. Co k tomu říct. Je to základ, trošku hlučnější ale neřekl bych že vyloženě líný. Musí se malinko víc točit ale při zkušební jízdě, ve chvíli kdy sem chtěl šlápnout na plyn protože to jede pomalu tak sem měl na tachometru 120km/h. Nic pro závodníky, ale docela dobrý svezení, i na svoji hnotnost docela svižný. Jiný motory jsem ale nezkoušel takže nemůžu srovnávat (ty sou cenově uplně mimo moji kategorii).
Uživatelský avatar
honza72
Příspěvky: 554
Registrován: úte čer 23, 2009 11:31
Bydliště: Ostravsko

Re: Doba dodání

Příspěvek od honza72 »

Zásadně neposuzovat surového Cruze 1,6! Je třeba jej dobře zajet, po pěti tisících uvidíš rapidní změnu k lepšímu, teď po sedmi se nechává točit parádně a jako každý 16V motor, to opravdu potřebuje. Začátek je hluchý, ale od 2 do 6 trpm táhne! Tak ať nám jezdí!!!
Mitsubishi Lancer Sportsedan 1,6 MIVEC
Ex. Cruze, Kalos, Nexia
--------------------------------------
Uživatelský avatar
Krtek
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 13:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od Krtek »

Hmm, zajížděl sem 3 auta a u žádnýho sem zatim nějaký rapidní změny parametrů motoru nezaznamenal. Spíš je to o tom že po zajetí se už člověk tolik nekrotí a točí to, což jak zmíněno 16V potřebujou.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram
Uživatelský avatar
ladinek
Příspěvky: 6582
Registrován: úte srp 04, 2009 19:49
Bydliště: Brno

Re: Doba dodání

Příspěvek od ladinek »

Já nevím já bych si na něho počkal ,je to nový auto a člověk by měl počítat s delší čekací dobou.Ale co bych udělal já ,šel bych tam a chtěl bych slevu.Až kdyby mi ji nedali pak bych odstoupil.Když nedodrží oni dodocí lhůtu penále neplatíš je chyba na jejich straně. -P
Aby zlo zvítězilo, stačí, když slušní lidé nedělají nic.
Edmund Burke

[color=#FF0000]Chevrolet Aveo 1,4, 101hp, 74 kw [/color]
pekrtek
Příspěvky: 741
Registrován: úte bře 02, 2004 18:34

Re: Doba dodání

Příspěvek od pekrtek »

Zajížděl jsem 3 Daewoo:

Racer: spotřeba šla po 70 tis. pod 6,0 l/100km

Lanos: po cca 60 tis. spotřeba pod 7,0 l/100 km

Lacetti: zatím 30 tis. spotřeba 7,7 (za letošní rok).

U lacetti je zajímavé, že v podstatě je jedno jak a kde jedu, spotřeba je téměř stjná. Jednou ročně se dostnu k 6,0 a potom zase kolem 7,7 +- 0,2.
Na Maním a zpět (bez klimatizace) jsem jel tam za 6,8, zpět za 7,2. Samozřejmě počítáno k plné nádrži.
Uživatelský avatar
Ivoš
Příspěvky: 5567
Registrován: pát pro 01, 2006 08:52
Bydliště: Pardubice,CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od Ivoš »

3M3 píše: A 6ka udělá ohromnej pokrok, to není rychlost na tah ale na udržování tempa po dálnici. A to je velký vliv na spotřebu.
Musím dát za pravdu...Jezdil jsem teď s Renaultem VelSatis 2.2 a ta 6ka byla pohodová...podle aktuální spotřeby na displeji při rychlosti cca 140 km/h to bylo 6,2 l nafty/100 km ....to už není co řešit ;)
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
pekrtek
Příspěvky: 741
Registrován: úte bře 02, 2004 18:34

Re: Doba dodání

Příspěvek od pekrtek »

3M3 píše:není to nějak moc na sednutí motoru 70 tis km ??
a to lacetti je v benzinu ??
myslíš že to půjde taky dolů ??

Jen mně udivuje jedna věc , moderní motory asi od roku 1980 jdou před montáží do vozu přez brzdu kde jim dají pěkně zabrat, nepřál bych nikomu být u stolice když tam natočí nový motor a rozjedou jej. Srdce to rve . A takovoý záběh jako před montáží už nikdo potom svému motoru v normálním provozu nedá. Je to v podstatě rychlá prověrka toho jak je poskládaný motor. Takže z nějakého záběhu bych u nového vozu neměl obavy a doufám že i Cruze už má před montáží motor prohnaný na stolici.
A do nového Cruze bych šel taky , počkám až mu dají 6kvalt bez něj je spotřeba na dálnici nezajímavá. 6ka udělá ohromnej pokrok, to není rychlost na tah ale na udržování tempa po dálnici. A to je velký vliv na spotřebu.
Není to moc. Když byl Racer nový, nevyjel na pětku sebemenší kopeček. Po 30 tis. jsem v Náchodě při prohlídce řekl, že už to pěkně jede a pan Dědek mi tenkrát řekl: počkejte po sedmdesáti ... a měl pravdu.
Lacetti je 1,6 benzin.
Uživatelský avatar
lubas
Příspěvky: 33
Registrován: úte čer 16, 2009 20:51

Re: Doba dodání

Příspěvek od lubas »

měl bych dotaz na ty, kterým měl jejich Cruze přijít koncem září, jestli už se dočkali.
Chevy Cruze 1,8 LT v krásně bílé barvě ;-)
kolargol
Příspěvky: 39
Registrován: ned srp 02, 2009 17:09
Bydliště: Jindřichův Hradec

Re: Doba dodání

Příspěvek od kolargol »

lubas píše:měl bych dotaz na ty, kterým měl jejich Cruze přijít koncem září, jestli už se dočkali.
Dotaz je to dobrej; aspoň já jsem se ještě nedočkal, zhruba měsíc stará informace pak mluví o dodávce začátkem listopadu. V pátek jsem zase volal prodejci do Jihlavy, nic nevěděl, ale slíbil že se zeptá na centrále a v pondělí zavolá.

Vzhledem k tomu, že se mi vysralo současný auto, tak doufám, že to splněj - jestli ne, jsem (i když mě to bude srát) rozhodnutej odstoupit od smlouvy a koupit něco, na co se nebude čekat 4 měsíce...

UPDATE: Tak mi prodejce zavolal a měl neuvěřitelnou historku (ve fabrice údajně neměli 16" ALU kola, prošvihli dodávku do republiky, teď to ÚDAJNĚ vyrábějí na 17" kolech, takže buď si připlatím a V LEDNU budu mít LS+ na 17" kolech, nebo se to musí znova objednat v původní konfiguraci a bude to taky v lednu) - takže fakt nevím, co mám dělat. Čekat celkem 6 měsíců je fakt krapet síla (a to se obávám, že v lednu budu mít telefon, že problém a dodávka v květnu). A teď babo raď, do zítra se musím rozhodnout, jestli to risknu a počkám, nebo jestli odstoupím od smlouvy.
Chevrolet Cruze 1.6 LS PLUS Moroccan Blue
Obrázek
Uživatelský avatar
Ivoš
Příspěvky: 5567
Registrován: pát pro 01, 2006 08:52
Bydliště: Pardubice,CZ
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od Ivoš »

V tomhle případě bych buď zkusil jestli nemá na skladě nějakou předváděčku, která je co nejvíce podobná Tvé představě. V případě, že ne, tak bych okamžitě odstoupil od smlouvy...byť jsem Daewák, tak bych to udělal a poohlédl se jinde - jiná značka.
Chevrolet Spark 1.0 LS, r.v.2010, klima atd., tmavě hnědá metalíza
Uživatelský avatar
PeS
Příspěvky: 209
Registrován: úte zář 25, 2007 12:32
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od PeS »

Ivoš píše:UPDATE: Tak mi prodejce zavolal a měl neuvěřitelnou historku (ve fabrice údajně neměli 16" ALU kola, prošvihli dodávku do republiky, teď to ÚDAJNĚ vyrábějí na 17" kolech, takže buď si připlatím a V LEDNU budu mít LS+ na 17" kolech, nebo se to musí znova objednat v původní konfiguraci a bude to taky v lednu) - takže fakt nevím, co mám dělat. Čekat celkem 6 měsíců je fakt krapet síla (a to se obávám, že v lednu budu mít telefon, že problém a dodávka v květnu). A teď babo raď, do zítra se musím rozhodnout, jestli to risknu a počkám, nebo jestli odstoupím od smlouvy.
Co to je za blbost? Ozval bych se na centrálu Chevroletu - zpackali to oni - dodávka na 17" kolech na jejich náklady - žádný doplatek! (i když raději bych taky 16"..., 17" jsou na nic pro běžné ježdění.
Lacetti 5 dvř. CDX Platinum 2,0 16V 120k/1991cm3 DIESEL s auto. klimatizací. (PRODÁNO)
Obrázek
Uživatelský avatar
SkylineGTR
Příspěvky: 1463
Registrován: čtv úno 05, 2004 09:50
Bydliště: Prostějov
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba dodání

Příspěvek od SkylineGTR »

Proč by měly být 17" na ježdění na nic? 16" jsou na tom autě vzhledově malé. Těch 17" je akorát. A pneu 215/50/17" je ještě dost vysoké, aby tlumilo. -i
Daewoo Lanos 1,6 16v - Remus + Denso + KD + OMP + KYB + H&R + O.Z ;o)

http://s10.gladiatus.cz/game/c.php?uid=111067
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Cruze“