žádost o radu

Moderátor: Blue Lanos

V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

Ondras píše:
jakub píše:zaverem: me muze policie klido zastavit, ja na aute nic nepovolenyho nemam :lol:
Tak, tak, blahopřeji k zápisu 185/50R14@6J14 do TP :-) Každý nechť si to přeloží sám :lol:
Ondráši jsem zvědav jestli uspěješ zapsáním do TP a za kolik peněz.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Reklama

Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Václav Brousek píše:Ondráši jsem zvědav jestli uspěješ zapsáním do TP a za kolik peněz.
Nevidím v tom nejmenší problém a předpokládám, že to bude do 30Kč
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
jakub

Příspěvek od jakub »

Václav Brousek píše:
ondras píše:Tak, tak, blahopřeji k zápisu 185/50R14@6J14 do TP :-) Každý nechť si to přeloží sám :lol:
Ondráši jsem zvědav jestli uspěješ zapsáním do TP a za kolik peněz.
cena je 10 Kc (slovy "desetkorunceskych"), jestli mas na mysli evidenci vozidel ...

pak jen sehnat od importera/vyrobce/prodejce kol homologaci/schvaleni ...
Naposledy upravil(a) jakub dne čtv říj 14, 2004 14:34, celkem upraveno 1 x.
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:
Václav Brousek píše:Ondráši jsem zvědav jestli uspěješ zapsáním do TP a za kolik peněz.
Nevidím v tom nejmenší problém a předpokládám, že to bude do 30Kč
na ostravsku Vam takhle devalvuje koruna jo ;), ale tak dysko pro urednici :lol: :lol:
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

jakub píše:na ostravsku Vam takhle devalvuje koruna jo ;), ale tak dysko pro urednici :lol: :lol:
30Kč je částka, kterou si za to údajně berou na Ostravském magistrátě. Informaci mám od místního dealera Daewoo, kde obouvali nějaké Kalosy do 15" (kola homologované v tomto rozměru na Kalos)
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny
Robert
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robert »

I v Brne je to 30,- Kc 8)

Melo by to byt vsude stejny 8)
jakub

Příspěvek od jakub »

Robert píše:I v Brne je to 30,- Kc Melo by to byt vsude stejny 8)
boze ano, konecne slysim, ze je v lbc neco levnejsi - 10kc, dostal jsem i doklad - chtel jsem utrousti neco o rentabilite tohoto ukonu, ale prislo mi to jako nemistne rouhani, tak jsem to polkl
V.Brousek

Příspěvek od V.Brousek »

tak asi máte pravdu.Já si myslel ,že co je napsáno v TP to je svaté a jiné rozměry pneumatik nelze namontovat.
Přesto je to ale divné,že výrobce něco schválí a potom úřednice ,která nemá o provozu ani páru, zapíše to TP jiné rozměry pneu.
Daewoo Matíz - Průměr.spotř. r.1999 - 2010 = 5,49/100 km
Hyundai i10 Style průměrná spotř. 01/2012 - 31.12.2012 = 6,34/100 km- ujeto celkem 17 500 km
Ondras
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Václav Brousek píše:tak asi máte pravdu.Já si myslel ,že co je napsáno v TP to je svaté a jiné rozměry pneumatik nelze namontovat.
Přesto je to ale divné,že výrobce něco schválí a potom úřednice ,která nemá o provozu ani páru, zapíše to TP jiné rozměry pneu.
Proč by o tom měly mít páru? Vždyť jí musíš předeat jako podklad k zápisu úřední dokument - homologační protokol výrobce kola, kterému nějaký oficální orgán schválil daný rozměr kola pro konkrétní typ vozidla.
|\/| /\ '|' | '/.

j.berenreiter@worldonline

poděkování

Příspěvek od j.berenreiter@worldonline »

Chlapci,neměl jsem v úmyslu vyvolat doměnky nebo snad diskuzi ve zlém,rád bych poděkoval všem kteří na mou prosbu reagovali.Budu se raději držet toho co je předepsáno v manualu k Matizu SE 2002 r.v.máte každý svůj poznatek a zkušenost, kdežto já jsem v tomto začátečník,který se to musí také naučit!!! S pozdravem PEPA :cry:
jakub

Příspěvek od jakub »

Václav Brousek píše:tak asi máte pravdu.Já si myslel ,že co je napsáno v TP to je svaté a jiné rozměry pneumatik nelze namontovat.
Ale lze montovat vse, co je povolene, jen defaultne je toto (vic se s tim asi importer s odpustenim nesral), takze si to povoleni musis sehnat.
Václav Brousek píše:Přesto je to ale divné,že výrobce něco schválí
tak tady bych si dovolil rici, ze imho spis ty (ani my) nevime, co _vyrobce_ schvalil, vime jen to, co importer zajistil aby bylo v technicaku u novych aut ...
Václav Brousek píše:a potom úřednice ,která nemá o provozu ani páru,
A tady se zase musim zastat urednic, protoze ty maji paru vic, nez my vsichni dohromady.
Václav Brousek píše:zapíše to TP jiné rozměry pneu.
kdyz jsou povoleny, tak coby ...
jakub

Příspěvek od jakub »

Ondras píše:
Proč by o tom měly mít páru? Vždyť jí musíš předeat jako podklad k zápisu úřední dokument - homologační protokol výrobce kola, kterému nějaký oficální orgán schválil daný rozměr kola pro konkrétní typ vozidla.
//ja to snad do jednoho prispevku nikdy nenapisu ;),

presne jak rika ondras, navic obecne je bezna praxe, ze nejaky upravce/vyrobce vyrobi komponentu, kterou si necha odsouhlasit, nicmene vyrobce/prodejce, nebude to technicaku zapisovat kazdou (obcas i) zhovadilost, co si kdo vymysli, proste proto, ze to neni jeho problem ...
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Já mám taky zapsaný v techničáku 15" na Lanose a nikdo nezkoumal jak to s nima je jen sem předložil tu knížku co je ke kolům a kde byl německý Tuv a stálo to v Praze 10Kč to si ofotili a přiložily k té mé žádosti a ještě se mě zeptali jakej rozměr pneu tam chci zapsat mohl sem si vybrat ze standartního 195/50 R15" a nebo né tak obvyklého 185/55 R 15" tak sem volil klasiku jsou to jedny z nejlevnějších gum 8)
jakub

Příspěvek od jakub »

petrm píše:obvyklého 185/55 R 15" tak sem volil klasiku jsou to jedny z nejlevnějších gum 8)
co ten palec neudela s cenou, co ;)
petrm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrm »

Palec ani tak né ale profilové číslo jakmile je to 55 tak jsou ty gumy někdy i o 1000 Kč dražší za kus :cry:
Odpovědět

Zpět na „MATIZ“