Už jsem si i našel vhodné gumy:
http://e-pneu.cz/hledej_pneu.php?s=165& ... 040&ce=&u=
V rozhodování by mi pomohlo, pokud by měl někdo zájem o moje stávající kola

Moderátor: Blue Lanos
Nějak jsem nepochopil termín na 1 sezonu...jako že dýl nevydrží nebo že jsou letní/zimní?Ondras píše: V rozhodování by mi pomohlo, pokud by měl někdo zájem o moje stávající kolaCena asi 4000Kč i s gumama 145/70 na 1 sezonu
No jsou jeté 2 letní sezony a ještě jednu odjezdí. S cenou by se možná dalo šibovat, ale zatím vůbec nevím jak s těma 15"... Fakt se dva ve mně bijouLoobo píše:Nějak jsem nepochopil termín na 1 sezonu...jako že dýl nevydrží nebo že jsou letní/zimní?
Což o to, kola jsou to moc hezký (na mým M by se mi moc líbily), ale ta cena....Co takhle nějaká sleva
mno od kol ti nepomuzu, a co se rozhodovani tyce, tak asi tolik - osobne mi prijdou dost orvany a takovy divny, zase kdybys mi tenkrat ukazal ty puvodni kola pred prestrikanim na bilo, tak bych ti to taky rozmlouval.Ondras píše:Tak mám možnost koupit tyhle 15" kolca z Galanta za nějaké 4000Kč. Jít do toho?
V rozhodování by mi pomohlo, pokud by měl někdo zájem o moje stávající kolaCena asi 4000Kč i s gumama 145/70 na 1 sezonu
ty ondro, neni to moc uzka guma, dyt i ja mam na 14ti palcich 185 a tohle je 165. A i ta vejska mi prijde dost -
to me lamesOndras píše:Prodávající mi ještě pošle další rozměry ráfku (šířku a ET), takže docela přesně budu vědět jestli vejdou. No a do bílé by šly na 100%![]()
hmm ja pocital blbe 155/60, nezda se, ale je to rozdilOndras píše:Co se týče rozměru gum, tak pro Matize jsou reálně u nás k sehnání 165/50R15 a 195/45R15 (to měl borec na srazu). Obvod užší gumy je 1715mm, širší 1748. Obvod sériovky (155/65R13) je 1675. Na obvodu je to u užší gumy rozdíl +13mm a širší +23mm, což je v poho. Já beru v úvahu jen užší. 195 je moc...
z tohodle pohledu samozrejme plati vice->lepe, nicmene to imho proporcne nesedi (to su cely ja kritik) - gumy na 15tkach jsou totiz dost tenky vzhledem k tomu, ze maji mit temer osm centimetru - vim ze to zni jako detail, ale tady budou hrat prave detaily velkou roliOndras píše: Ještě tu mám malé demíčko s kolama:
13" Hyundai Excel (sučasné):
14" Alessio Monza:
15" Mitsubishi Galant:
Todle vypadá na 14". Hynek zkoušel 15" a nepásly bo díra na Suzuki (57mm). Matiz má snad největší díru světa - 69.1mm.jakub píše:tydle tusim zkousel hynek - bez nizky gumy ani ranu (to co tam je je imho mimo), jestli to jsou trinactky, tak mozna, jestli ctrnact, tak si priprav mucho dinero ... tzv. exot rozmer
Gumy na 15" musí byt nízké, aby byl zachován průměr. Přes to nejede vlakjakub píše:...gumy na 15tkach jsou totiz dost tenky...
memu oku lahodi spise ty ctrnactky od alessia, ale ty mi zas prijdou na fotce umrneny ... mno a pak tam muzes strelit monzu v patnactce a mas to fertig
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |