Lanos nenastartuje na první pokus

Diskusní forum Daewoo Lanos Clubu.

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
tomasn

Lanos nenastartuje na první pokus

Příspěvek od tomasn »

Ahoj!
Mám Daewoo Lanos z roku 2008, 1.4 l. Jezdil jsem bez problémů, auto vždy startovalo. Teď se ale objevil problém se startováním. Vyměnil jsem všechny čidla a zapalovací cívku a nějakou dobu to pomohlo. Teď ale auto zase nastartuje až na pátý pokus.
Jinak funguje skvěle, problém je jen se startováním.
Daewoo Lanos 2008 1.4L
Auta a díly na https://globy.com/
Reklama

LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Re: Lanos nenastartuje na první pokus

Příspěvek od LordMMX »

čerpadlo? ročník 2008 bude zrejme import. každopádne, mal by mať už OBD2, diagnostika neukazuje nič?
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
conpet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od conpet »

Ano , tlak čerpadla, palivo padá po vypnutí z5 do nádrže. Na Leganzách jsme si dodělávali bypass napájení pro čerpadlo před startem. Teď jsem si pořídil dělníka Fábii a tam po otevření řidičových dveří natlakuje čerpadlo. Jednoduchá funkce eliminující tento problém -i
Megane Grandtour ,Chevy Trax diesel automat
Sen- http://www.youtube.com/watch?v=mhAT0Bm1gjg&feature=related
Jde o politováníhodný omyl, který se stává maximálně dvakrát za deset let.
Přéčinó bela chebná elektronka E13 z našeho podniko Katoda Olomóc.
80% mozku tvoří kapalina u některých brzdová
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LordMMX »

conpet píše: pát srp 22, 2025 22:36 Ano , tlak čerpadla, palivo padá po vypnutí z5 do nádrže. Na Leganzách jsme si dodělávali bypass napájení pro čerpadlo před startem. Teď jsem si pořídil dělníka Fábii a tam po otevření řidičových dveří natlakuje čerpadlo. Jednoduchá funkce eliminující tento problém -i
pritom tento bypass nie je potreba na leganze, stačí mať podtlak na rampe v poriadku. moja chytá vždy na prvú do 2 sekúnd.
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Slam

Příspěvek od Slam »

tomasn píše: úte srp 19, 2025 15:08 Ahoj!
Mám Daewoo Lanos z roku 2008, 1.4 l. Jezdil jsem bez problémů, auto vždy startovalo. Teď se ale objevil problém se startováním. Vyměnil jsem všechny čidla a zapalovací cívku a nějakou dobu to pomohlo. Teď ale auto zase nastartuje až na pátý pokus.
Jinak funguje skvěle, problém je jen se startováním.
Asi nepomůžu, jenom zmíním stejnou/podobnou zkušenost - na Leganze jsem s tím nakonec žil dlouhé roky až do jejího prodeje. U mě blbnul imobilizér (snadno se to poznalo, že při otočení klíčem nezhasla jeho červená dioda). Měnil jsem také kde co (i kroužek imobilizéru ve volantu, což na nějaký čas i pomohlo), ale závada trvala, s ubíhajícími roky se ale nezhoršovala a když jsem se naučil s tím žít, tak to ani moc neotravovalo. Zpravidla to nechtělo nastartovat, když jsem po vypnutí motoru chtěl zase hned nastartovat a venku bylo teplo. Ale stačilo nějak zakvedlat klíčem nebo zatlačit trochu na klíč směrem do startéru a auto nastartovalo na podruhé, max. potřetí, a imobilizér zhasnul. Prostě byl to asi jen blbý kontakt někde po cestě, který mi v žádném servisu nedokázali opravit (protože u nich se závada jako naschvál prostě neprojevila - nedělalo to pravidelně).

A druhý způsob nastartování "na jistotu" (když mi došla trpělivost) - klíčkem nezastavovat v první poloze, ale přejít hned do druhé a auto nastartovalo i se svítícím imobilizérem. 8)
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Odpovědět

Zpět na „LANOS“