nehází svíčky

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
kratast

nehází svíčky

Příspěvek od kratast »

Zdravím, potřebuji radu na co se ještě kouknout. Přistavil jsem tacumu na STK a asi za hodinu mi volá technik, jestli nemám nějaký tajný vypínač, že jim nechce chytit. Auto nastartoval, dojel s ním do garáže na emise připojil diagnostiku a pak už nenastartoval. Doma jsem zjistil následující, měl jsem sundanou krytku na zástrčku diag (v krytce je odpor a propoj-nemá vliv, auto nechytne)
Přeházel jsem všechny relé- nestartuje,
kontrola pojistek-OK
po otočení klíče čerpadlo běží, benzín jde
nehází jiskru, výměna zapalovací cívky- nic (cívkou to není)
kabely + svíčky nové-nic
kabeláž vypadá dobře, neporušeně, někde jsem jí odstranil izolaci, abych viděl na vodiče- kritická místa jsou ok
napadá mě ještě zda by to mohla být čidla klikovky a nebo vačice
diagnostika chybu nehlásí a ani na palubce nic nesvítí.
napadá mě imobilizer- co odpojuje u tacumy?? čerpadlo jde nejdou jiskry že by cívku?
jak má blikat ta červená dioda u hodin?? myslím, že při nastartovaném autě zhasla jinak blikala, momentálně svítí.

díky za každou radu. forum už jsem přečetl :-(
Reklama

kratast

Re: nehází svíčky

Příspěvek od kratast »

doplněno- mám doma ještě nubiru takže čidlo vačice ani kliky to není
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr S. »

kratast píše:Zdravím, potřebuji radu na co se ještě kouknout. Přistavil jsem tacumu na STK a asi za hodinu mi volá technik, jestli nemám nějaký tajný vypínač, že jim nechce chytit. Auto nastartoval, dojel s ním do garáže na emise připojil diagnostiku a pak už nenastartoval. Doma jsem zjistil následující, měl jsem sundanou krytku na zástrčku diag (v krytce je odpor a propoj-nemá vliv, auto nechytne)
Přeházel jsem všechny relé- nestartuje,
kontrola pojistek-OK
po otočení klíče čerpadlo běží, benzín jde
nehází jiskru, výměna zapalovací cívky- nic (cívkou to není)
kabely + svíčky nové-nic
kabeláž vypadá dobře, neporušeně, někde jsem jí odstranil izolaci, abych viděl na vodiče- kritická místa jsou ok
napadá mě ještě zda by to mohla být čidla klikovky a nebo vačice
diagnostika chybu nehlásí a ani na palubce nic nesvítí.
napadá mě imobilizer- co odpojuje u tacumy?? čerpadlo jde nejdou jiskry že by cívku?
jak má blikat ta červená dioda u hodin?? myslím, že při nastartovaném autě zhasla jinak blikala, momentálně svítí.

díky za každou radu. forum už jsem přečetl :-(
Červená dioda u hodin-imobilizér. Jestli ti ten šikula nějak šikovně nezablokoval jednotku.
Hyundai Tuscon 1.6 TGDi 20 years edition alias tučnák III
Kawasaki Versys 1000S pro zábavu
Peugeot Partner alias pešrot.
ex Hyundai Tuscon 1.6 TGDi alias tučnák
ex BMW F 800 GS
ex Ford Transit Connect T200 SportVan 1.8TDCi
ex Daewoo Leganza 2.0 16V CDX
http://planickasystem.webnode.cz
kratast

Příspěvek od kratast »

no to mě právě napadá, že to nějak zmršil. Auto mám dva roky a nikdy nemělo žádný problém, nikdy se nestalo, že by nenastartovalo a najednou na STK po diagnostice nejde nastartovat, divné co.??
Slam

Příspěvek od Slam »

Když po pootočení klíče do první polohy svítí červená dioda SECURITY, nemá vůbec smysl jít klíčem do další polohy nebo dokonce startovat (pokud si nechceš vymlátit baterku). U mě to zlobilo delší dobu a bylo to stále horší (musel jsem klíčem třeba až 10x z pozice 0 do 1, než dioda konečně zhasla), tak jsem nejdříve vyměnil klíč za nový (což nepomohlo) a nedávno i ten kroužek imobilizéru kolem klíče, když je ve startéru (prý dost často odchází nebo je tam špatný kontakt - psal nedávno palikx). Od té doby zatím bez problému startuji.

PS: Na mém startéru jsou ty 4 polohy klíče označeny takto: LOCK - ACC - ON - START.
• EX: Daewoo Leganza 2.0 CDX (12/2002) • černá metalíza • 16V 93kW (T20SED)
• Renault Clio III Grandtour 1.2 (07/2010) • červená • 16V 55kW (D4FD7)
• Renault Megane III Grandtour 1.6 (08/2015) • hnědá metalíza • 16V 81kW (K4MR8)
Odpovědět

Zpět na „TACUMA/REZZO“

TOPlist