Právě je čtv bře 21, 2019 19:51





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 315 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Navigace
PříspěvekNapsal: sob led 08, 2005 13:43 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 12:12
Příspěvky: 3380
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Všimli jste si akce v Ostravě ? Nevim jestli u jenom nich nebo všude ale k novějm Chevyum je ted možnost pořídit si navigaci za 5000 Kč místo 20ti ! Za ty praschy bych si jí dal snad i do Matesa. Zatim mně Chevy jenom těší. Stejně tak Lacetti 1.4 se dá pořídit už za 289 000 !

_________________
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram


Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 09, 2005 11:23 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 31, 2004 08:49
Příspěvky: 501
Bydliště: Frýdlant nad Ostravicí
Na navigaci používám PDA Yakumo Delta GPS 300...Cena byla s kartou 512 nějakých 12500,- a říkám,SUPER.! :) Jinak ta navigace za 5K by mě taky zajímala.. :)

_________________
1,8 MPI r.v. 97, Ronal R38 195/50/15, rádio Clarion BD 359RGMP, 165mm koaxiální repro v předních dveřích..


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 09, 2005 17:20 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob bře 27, 2004 22:21
Příspěvky: 1623
Bydliště: Ostrava Výškovice
Jj, za 4990 je to velice slušná nabídka. Nehledě k tomu, že PDAčko se využije i jinak než jen pro navigaci. Jediné, co bude třeba dokoupit bude paměťová karta (alespoň 256MB), ale to je dnes věcí pár korun...

_________________
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 07:45 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 12:12
Příspěvky: 3380
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Ondras píše:
Jj, za 4990 je to velice slušná nabídka. Nehledě k tomu, že PDAčko se využije i jinak než jen pro navigaci. Jediné, co bude třeba dokoupit bude paměťová karta (alespoň 256MB), ale to je dnes věcí pár korun...

na co ? Tam píšou že je to s mapama takže počítam že na navigaci to musí stačit.

_________________
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 07:52 
Offline
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 29, 2004 16:57
Příspěvky: 331
dnes jedu do ov tak se na to mrknu ale za ty prachy to asi koupim jestli to nebude nejaky smejd :)
ale nevim zda mi to za tech 5 dají když auto jsem si koupil před 4mi měsíci


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 08:12 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob bře 27, 2004 22:21
Příspěvky: 1623
Bydliště: Ostrava Výškovice
Krtek píše:
na co ? Tam píšou že je to s mapama takže počítam že na navigaci to musí stačit.


Do těch PDAček bez karty nahraješ vždy jen část mapy, kterou si předem na PC vyřízneš, podle toho kam jedeš. Interní paměť toho strojku je pouhých 64MB, z čehož značnou část zabere OS. Jsou to wokna, takže tak...

_________________
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 08:43 
Offline
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 29, 2004 16:57
Příspěvky: 331
celou mapu tam nedostanes ani z vetsi kartou. pac vetsina map je na DVD kotoucich tak ani karta 256MB moc nepomuze.
Druhou moznosti je to pripojik notebooku ale jet z notebookem na vedlejsim sedadle neni moc pohodlne (hlavne pri prudkem brzdeni) :?:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 08:52 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 12:12
Příspěvky: 3380
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Ondras píše:
Krtek píše:
na co ? Tam píšou že je to s mapama takže počítam že na navigaci to musí stačit.


Do těch PDAček bez karty nahraješ vždy jen část mapy, kterou si předem na PC vyřízneš, podle toho kam jedeš. Interní paměť toho strojku je pouhých 64MB, z čehož značnou část zabere OS. Jsou to wokna, takže tak...

Aha, dík za vysvětlení. Každopádně mam ještě na Amize dost podrobnou mapu evropy a mapy čr. Celej program má max 15 MB tak nevim co je na dnešních mapách tak obsáhlýho. Vždyt ty body jsou jednouduchý vektorový údaje. Kdyby tam k tomu byly filmy nebo obrázky. Ale údaje o poloze něčeho + název něčeho zabere pár b.

_________________
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 09:40 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob bře 27, 2004 22:21
Příspěvky: 1623
Bydliště: Ostrava Výškovice
karstn píše:
...
Druhou moznosti je to pripojik notebooku ale jet z notebookem na vedlejsim sedadle neni moc pohodlne (hlavne pri prudkem brzdeni) :?:


No a to je jeden z důvodů, proč pracuji na zabudování PCčka s dotykovým displayem do auta :lol:

Krtek píše:
... Každopádně mam ještě na Amize dost podrobnou mapu evropy a mapy čr...


Naja, ale to byla hustá Amiga. Si vem, že většina OS byla v 512KB romce a umělo to preempitvní multitasking. OS jsem na Amize nikdy nereinstaloval. Pokud jsi měl 16MB RAM byl jsi king :D. Ovšem je jiná doba a moje 2 roky staré PDA má procesor 4x rychlejší a paměť 32x větší než moje první A500. Btw. s Amigou jsem končil na konfiguraci A1200 + BlizzardIV 1230/50MHz 32MB FAST RAM, 214MB HDD, CD-ROM a Multisync 14" monitor. jojo, kde jsou ty časy....

_________________
|\/| /\ '|' | '/.

byl to - ročník 1998 / 0.8i / přes 136.000 km / přímé sání, 15" alukola, snížení o 30mm, palubní počítač, otáčkoměr, sportovní interiér, folie, svody, laďáček a další capiny


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 09:47 
Offline
Chevy master
Chevy master
Uživatelský avatar

Registrován: sob zář 18, 2004 12:12
Příspěvky: 3380
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Ondras píše:
karstn píše:
...
Druhou moznosti je to pripojik notebooku ale jet z notebookem na vedlejsim sedadle neni moc pohodlne (hlavne pri prudkem brzdeni) :?:


No a to je jeden z důvodů, proč pracuji na zabudování PCčka s dotykovým displayem do auta :lol:

Krtek píše:
... Každopádně mam ještě na Amize dost podrobnou mapu evropy a mapy čr...


Naja, ale to byla hustá Amiga. Si vem, že většina OS byla v 512KB romce a umělo to preempitvní multitasking. OS jsem na Amize nikdy nereinstaloval. Pokud jsi měl 16MB RAM byl jsi king :D. Ovšem je jiná doba a moje 2 roky staré PDA má procesor 4x rychlejší a paměť 32x větší než moje první A500. Btw. s Amigou jsem končil na konfiguraci A1200 + BlizzardIV 1230/50MHz 32MB FAST RAM, 214MB HDD, CD-ROM a Multisync 14" monitor. jojo, kde jsou ty časy....

Mně se zdálo že takhle "postiženej" musí mít něco společnýho s Amigou :lol: Škoda že mi vyhořela jinak na ní jedu do dnes 8) Furt si myslim že nemá cenu se někam hnát ale naučit se využívat to co máme, čehož byla Amiga zdářnym příkladem). Ale furt se mi nezdá co je na těch mapách tak velkýho. Program aby uměl pracovat s mapou může mít tak 1-5 MB a zbytek jsou data, ze kterejch program dopočte zbytek. Osobně na tom nevidim nic náročnýho. Leda že by ty mapy baly fotky z družice

_________________
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 10:38 
Offline
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 29, 2004 16:57
Příspěvky: 331
Krtek píše:
....Vždyt ty body jsou jednouduchý vektorový údaje. Kdyby tam k tomu byly filmy nebo obrázky. Ale údaje o poloze něčeho + název něčeho zabere pár b.

Velikost map pro mensi prehled

Mam u sebe 2 cedla:
mapa francje cca 600MB - kartografická mapa
mapa cest evropy cca 250MB - evropske silnice
ceska vevim jak je velka pac ji ma sev v aute.

Tezko rict co tam davaj ale neni mapa jako mapa. pokud jsou body np. co krizovatka nebo nejakz vetsi zachytnej bot nebo co zatacka tak to uz v mnozstvi dat neco udela.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 14:23 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: stř črc 02, 2003 09:27
Příspěvky: 6492
Bydliště: Ústecko
Pokud jste vcera videli serial 24Hodin, tak tam byl videt palubni pocitac v akci. Podle me je to dobra vec akorat na dovolenou, nebo kdyz clovek jede do velkyho mesta - Praha, Brno. Jinak to podle me ztraci vyznam. ale uz znam 2 lidi, co maj v aute zapojeny PDA a fakt to je dost dobry 8) :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 14:45 
Offline
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 29, 2004 16:57
Příspěvky: 331
milosh píše:
Pokud jste vcera videli serial 24Hodin, tak tam byl videt palubni pocitac v akci. Podle me je to dobra vec akorat na dovolenou, nebo kdyz clovek jede do velkyho mesta - Praha, Brno. Jinak to podle me ztraci vyznam. ale uz znam 2 lidi, co maj v aute zapojeny PDA a fakt to je dost dobry 8) :D


Ze to je na nic pri dojizdeni do prace bych souhlasil ale pro lidi co vice cetujou do mist kde to neznaj se to i sikne a v provedeni PDA je i vyhoda ze to lze pouzit i mimo auto 8)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 10, 2005 15:01 
Offline
Chevy master
Chevy master

Registrován: čtv lis 06, 2003 10:36
Příspěvky: 1422
Jeste zajimavejsi to bude, jestli u nas zacne fungovat to, co ted zkousi CVUT (v Nemecku to uz snad castecne funguje), ze radia v RDS vysilaji informace o objizkach, havariich a intenzite provozu a navigace prijima i tenhle signal a trasu planuje s ohledem na tyhle informace, pak se to muze hodit i tam, kde to clovek zna.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 16, 2006 14:15 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 29, 2003 16:10
Příspěvky: 4020
Bydliště: NMnV
Ondras píše:
Naja, ale to byla hustá Amiga. Si vem, že většina OS byla v 512KB romce a umělo to preempitvní multitasking. OS jsem na Amize nikdy nereinstaloval. Pokud jsi měl 16MB RAM byl jsi king :D. Ovšem je jiná doba a moje 2 roky staré PDA má procesor 4x rychlejší a paměť 32x větší než moje první A500. Btw. s Amigou jsem končil na konfiguraci A1200 + BlizzardIV 1230/50MHz 32MB FAST RAM, 214MB HDD, CD-ROM a Multisync 14" monitor. jojo, kde jsou ty časy....


Ja mam Amigu 1200 s HD pekne ulozenu v policke plne funkcnu ;) ale je pravda ze Blizzarda som vzdy chcel len ta cena vtedy :( pridam fakt keby som ho ted niekde zohnal tak ho tam prsknem :D

_________________
http://www.cardomain.com/id/27101976
Lanos SE 1.5l 8v 4door 63kw/86HP, PS,AC,PW,EA,Rear spojler,15" Dezent T,195/50 R15 Uniroyal,REMUS orig,Green Filter,KYB Excel G
LPG POSITIVE - Lovato LovEco01
Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 315 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 21  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  




cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz