Problém s ABS, kope i když nemá

Moderátor: Blue Lanos

Dallen
Začátečník
Začátečník
Příspěvky: 20
Registrován: sob led 29, 2011 23:32

Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od Dallen » pon bře 19, 2012 20:22

Zdravím, mám problém s ABS. Kope i při hodně slabém brždění což by neměl. Ví někdo co stím?

díky

Reklama
 

Uživatelský avatar
palikx
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 6236
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od palikx » pon bře 19, 2012 20:31

ahoj
diky
jasne ze nejspis ano.
pokud to dela to co popisujes a nesviti kontrolka abs nejspis bude praskly nektery snimaci krouzek na poloose.pripadne i v zadu v naboji.
chce to velmi peclive prohlednout.
potom se uvidi
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Dallen
Začátečník
Začátečník
Příspěvky: 20
Registrován: sob led 29, 2011 23:32

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od Dallen » pon bře 19, 2012 20:40

Mrknu se, ty čidla abs jsou magnetické že?
Proto jsem chtěl diag. porovnávat otáčky kol a podle toho jít přesně které kolo je špatné.

Uživatelský avatar
palikx
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 6236
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od palikx » pon bře 19, 2012 22:13

nepoznas to.teda nekdy jo ale oni ukazujou spravne jen nekdy se nektere treba zpozdi.
koukni na krouzky.
a ano jsou magneticke.
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

jarda.7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř zář 21, 2011 10:54

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od jarda.7 » stř dub 11, 2012 19:16

Zdravím. Mám stejný problém. Kontrolka nesvítí, ale ABS je aktivní ikdyž se brzdí na suchém asfaltu. Stává se to při malých rychlostech, když dobržďuji až do úplného zastavení. Je to nepříjemné z toho důvodu, že to "kope" do brzdy, ale hlavně se mi zdá, že to i prodlužuje brzdnou dráhu :shock: . Na suchu, při jemném zastavování nepotřebuji přerušované brzdění :roll: . Při zvednutí auta jsme přišli na to, že je prasklý onen snímací kroužek. Je tedy možné, že tahle "závada" je způsobena tím? Pomůže zavaření? Díky moc za odpovědi :-).

Mějte se!

Matsonic
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 587
Registrován: sob říj 01, 2011 13:45

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od Matsonic » stř dub 11, 2012 19:58

Me to delalo vadne cidlo na kole

jarda.7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř zář 21, 2011 10:54

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od jarda.7 » stř dub 11, 2012 20:11

A kontrolka byla také zhasnutá? Něco mi říká, že při vadném čidle by se měla rozsvítit ;) . Každopádně díky, zkusím to zavařit a uvidí se co dál. Děkuji za případné další rady a tipy -i

Uživatelský avatar
Krtek
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 3382
Registrován: sob zář 18, 2004 12:12
Bydliště: Příbram / skoro Beroun
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od Krtek » stř dub 11, 2012 20:39

Je to tim kroužkem. Už jsem to u Nubiry měl taky. Paráda je když popojíždíš u obchoďáku :-) PalikX mi ho svařil a od tý doby klid... teda než mi rupnul teď asi na druhym kole.
Jezdim:
Modrá Suzuki Vitara 2017 alias Vitoušek alias Mastodontek
ex
Zelenej Soptík - Daewoo Nubira 3 alias Lacetti sedan LPG

Manželky:
Modrej Žužlík - Chevrolet Matiz alias Spark 1.0 SE Elite.
http://www.krtkovo.estranky.cz
Bydlim - skoro Píbram

Uživatelský avatar
palikx
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 6236
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od palikx » čtv dub 12, 2012 20:53

presne tak
kopani abs pri pomale rychlosti dela praskly krouzek.
jako nahradni dil to neexistuje.
jediny kdo to dela je kia a ten ma jiny prumer tedy nepouzitelne.
oprava spociva v tom ze se musi stahnout z kloubu ocistit od koroze ktera ho roztrhla ,nasadit zpet a zmacknout k sobe a svarit.
nebo vymenit kloub poloosy nebo celou poloosu
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

jarda.7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř zář 21, 2011 10:54

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od jarda.7 » čtv dub 12, 2012 20:55

-i mockrát díky! Dám pak echo ;)

Dallen
Začátečník
Začátečník
Příspěvky: 20
Registrován: sob led 29, 2011 23:32

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od Dallen » čtv dub 12, 2012 21:12

Predpokladam, ze ktomu je potreba shodit kotouč. Je tak? Co vzadu v bubnu, tam je to řešeno jak?

Uživatelský avatar
palikx
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 6236
Registrován: ned úno 20, 2005 13:56
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od palikx » čtv dub 12, 2012 21:22

no ja to delal na aute bez demontaze poloosy. ale ja jsem magor a idealni je vyndat poloosu coz znamena vypustit olej z prevodovky ,povolit poloosu ,odpojit spodni cep ramene.
hodne stesti
Skoda Octavia combi 1,9tdi upravena na 81KW
Skoda Fabia 1,9tdi-pd 74kw
Simson s 51
SKODA GARDE pro radost(zatim jen starost-shanim marne dily)
SKODA 105 S abych se nenudil

Uživatelský avatar
blackjohn
Chevy master
Chevy master
Příspěvky: 559
Registrován: čtv čer 08, 2006 10:29
Bydliště: Soběslav

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od blackjohn » sob dub 14, 2012 17:33

Já to dělal na obou stranách na Tacumě, tu co jsem dělal první drží skoro 3 roky a přes 30tkm viz. http://www.chevroletclub.cz/viewtopic.php?f=36&t=14552 u Kalose to bude asi podobné.
Citroen C4 Grand Picasso 1.8i, 92kW
Daewoo Tacuma 1.8i, 66kW
Daewoo Espero 1.8i, 70kW ...opustilo nás v nedojetých 133tkm

cara7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 7
Registrován: sob zář 01, 2007 12:32
Bydliště: klatovy

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od cara7 » sob dub 14, 2012 18:02

Ještě,že nemám ABS :lol:

jarda.7
Nováček
Nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř zář 21, 2011 10:54

Re: Problém s ABS, kope i když nemá

Příspěvek od jarda.7 » úte dub 24, 2012 20:15

Takže děkuji všem! Moc mi zdejší rady na foru pomohly a dnes byl onen kroužek svařen -i . Dobrzďování je teď bez problému a já jsem s výsledkem velmi spokojen :lol:. Ještě jednou díky, mějte se! ;)

Odpovědět

Zpět na „KALOS“