Daewoo Racer 1.5. Na co si dát pozor, ND

Moderátor: Blue Lanos

Odpovědět
Jurík

Daewoo Racer 1.5. Na co si dát pozor, ND

Příspěvek od Jurík »

Pekný deň prajem Všetkým !
Rád by som kúpil Daewoo racer 1,5 x.11.1989 , keďže ide o staršie auto mám pred tým rešpekt. Neviem či sa na takéto auto ešte dajú zohnať náhradné diely ak by sa mi v budúcnosti niečo pokazilo, viete mi poradiť kde sa dajú náhradné diely nájsť za dostupnú cenu alebo či pasujú do tohto aj diely z iných modelov: nexia, espero ?
Má niekto doma náhradné diely, ktoré by som mohol v budúcnosti potrebovať?

Na čo si mám dávať pri kúpe auta pozor, na čo sa mám sústrediť?

Podľa fotiek z inzerátu vyzeralo auto veľmi dobre, bez hrdze, garážované - v pôdvonom stave 75000 km najazdených.

ďakujem vám všetkým vopred za rady.
s pozdravom Juraj
Reklama

milosh

Re: Poradíte mi?

Příspěvek od milosh »

Tady pár info - vycházel z Kadetta (jako nexie)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Racer

Ale opravdu by mne zajimalo, kdo si koupi podobne auto, ktere rozhodne nebude bezpecne, koroze uz tam taky bude, to mi schvalne napis duvod koupe. Ja uz ani tu nexii bych nechtel a to bylo auto novejsi.
LordMMX
Kontaktovat uživatele:

Re: Daewoo Racer 1.5. Na co si dát pozor, ND

Příspěvek od LordMMX »

Miloshi, Zberateľ? Napríklad.

Jeden krásny racer je na českom bazoši a ten vypadá, že korozi mít nebude. Ale aj cena tomu odpovedá.

Čo sa dielov týka, mechanika teoreticky pasuje aj z kadetta.
Daewoo Lacetti Premiere 2011 (Cruze)
Daewoo Leganza "Areum" CDX 2.0, central + alarm, el. okna, digi klima, dualbag, ABS/TCS
Daewoo nie je len značka... je to životný štýl !! :)
ex: Leganza, 2x Evanda, Lanos, Corsa, Nexia, Espero, Marea
Jurík

Re: Poradíte mi?

Příspěvek od Jurík »

milosh píše: stř led 14, 2026 13:11 Tady pár info - vycházel z Kadetta (jako nexie)

https://cs.wikipedia.org/wiki/Daewoo_Racer

Ale opravdu by mne zajimalo, kdo si koupi podobne auto, ktere rozhodne nebude bezpecne, koroze uz tam taky bude, to mi schvalne napis duvod koupe. Ja uz ani tu nexii bych nechtel a to bylo auto novejsi.
No, kúpi si ho začínajúci veteránista, ktorý nechce vrážať peniaze do starších, bežných automobilov, toho istého obdobia (Škoda 105, favorit a iné). Na bezpečnosti mi až tak nezáleží, mám dobré šoférske schopnosti a dokým nekúpim toho racera jazdím ďalej na 1.3 felicii s klasickou výbavou čo tiež nie je bezpečnosťou o nič lepšie.
Tak či tak ďakujem za odpoveď. O tom že auto vychádza z kadettu viem, viem že sa dajú diely zamieňať, neviem ale konkrétne ktoré a či sa dajú takéto diely ešte bežne kúpiť. O to mi ide o dostupnosť náhradných dielov na takéto auto, nechcem totiž aby mi stálo pred domom ale aby jazdilo.
Pozeral som nejaké inzeráty na bazoši a nejaké diely na predaj sú. Zaujímajú ma aj vaše skúsenosti s týmito autami, čo sa na nich bežne kazí, na čo si mám dávať pozor pri kúpe takého auta.
Auto čo chcem kúpiť je garážované, predávajúci ho kúpil po zomrelom pánovi, prvom majiteľovi, auto má 75 000 km najazdených, bez hrdze. Neočakávam od toho moderné vozidlo ale minimálne auto na ktorom sa dá jazdiť, je to už veterán a nemá to už každý...
Odpovědět

Zpět na „RACER“