Tak se mi taky rozsvítily kontrolky motoru, prokluzu a stab. systému. Ale stalo se mi to ke konci dovolené ve Francii v Dunkerque, cca po 5000 km za námi a ještě 1350 km na cestu domů. Najednou ztráta výkonu, svítí kontrolky a já mám paniku, protože jsem už nechtěl zažít odtah, jak se mi stalo cca 14 dní před tím v Bernu, kvůli brzdám (opravu brzd ve Švýcarsku jsem popsal někde v tématu Brzdy). Navíc jsem chvátal domů, protože za 2 dny jsme měli letět do Londýna. Tak jsem si řekl, že pojedu, až tam, kam auto dojede a pak to budu řešit. Nakonec, jsem těch zbývajících 1350 km dal na jeden zátah, auto na dálnici docela jelo, ale byl znát pokles výkonu a bylo hrozný to klepní a chvění motoru, když jsem stál v koloně na německých dálnicích. Ale dojeli jsme až domů, což považuji za zázrak, cca 17 hodin jízdy v podstatě non-stop, 99% cesty po dálnicích, tj. rychlostí cca 110 km/h, spotřeba (cruze 1.6 83kw, 4 dospělí, naložený auto vč. boxu, nemocný auto) 7.8 litru, což neberu jako tragédii. V servisu diagnostikovali vadný zapalovací modul. Bohužel až kus od Bosche v autě fungoval (3 od jiných výrobců ani nenastartovaly auto), takže si dneska pro auto jdu a snad to bude zase jezdit. Vzpomínám si, že jsem stejný problém měl loni před cestou do Livigna. Po natankování obdobné problémy, myslel jsem, že je to tím benzinem. Tak jsem tankoval u jiných čerpaček, auto cukalo, pak jsem vyměnil svíčky a 20 tis. km jsem o tom nevěděl, až teď.
|