Tak vytvorim si aj ja svoje vlakno i ked v niektorom volakne su uf fotky davane ale tu budem
pridavat novsie a prispievat nove updaty co sa bude stvarat na Langosikovi.
Zatial davam link na fotoalbum. Ked bude viac casu postupne nahadzem priamo na forum fotky.
Fotoalbum: http://foxo.rajce.idnes.cz/Moj_stvorkolesovy_Langosik/Zajtra sa pokusim odstartovat mensi projekt pod nazvom
1. Konecne podsvietene tlacitka el. okienKedze Lanos nema podsvietenie tlacitok na ovladanie el. okien co mi dost vadi, podsvietil som si ich sam.
Spekuloval som rozne varianty a nakoniec som spravil variantu kde som navrtal otvor pre 3mm diodu a dal ju do patice.
Pouzil som modru len nie vysokosvietivu. Dalo sa spravit podsvietenie dvoma sospobmi a to ze by svietili stale alebo pri hybani dole zhasli. Prototyp vyzeral asi tak ze tlacitka by stale svietili, po pohnuti smerom dole zhasli a svietli na ceveno a pri polohe hore cervena zmeni farbu na zeleno + modra. Toto vsetko mi pekne fungovalo pomocou 2 LED z toho jedna bola dvojfarebna zo spolocnou katodou. Horsie to bolo ale z realizaciou. Nevedel som kde presne by sa zvysne len mohli dat a tak som ostal len pri podrom podsvieteni. Prisla zima a z neznameho dovodu mi prestali tlacitka smerom hore fungovat. Smerom dole reagovali len dost tazie. Rozobral som ich tena uplne co znamenalo ze som samotne spinacne dolamal aby som sa pozrel ako to dnu funguje. Snazil som sa bez zlamania ale nepodarilo sa mi. Dlhu sobu som fungoval len na samotnych plieskoch spinacov co prinasalo ze som to sem tam nechtiac skratol a to malo za trest zatial 7 krat vymenenu 30A poistku. Dufam ze teraz to prestane robit

Od Palixxa mam novy ovladac, ktory pouzijem kym nespravim novy

Takze bude to vyzerat asi takto. Okrem ovladaca na Lanosa som si taktiez kupil ovladac na Leganzu, ktora ma tieto tlacitka podsvietene original. Stare spinace odletujem a z leganzy preletujem na Lanosacky plosak. Potom zospodu nasvietim cervenou LED tlacitka od Leganzy a malo by vsetko pekne fungovat a svietit. Skoda ze k tomuto sposobu som sa nedostal skor

Dalej som riesil aj problem ako by sa dalo spravit aby mi automaticky otvaralo okna a nemusel drzat tlacitko. Da sa do ked sa vyberie strunka avsak Lanos nema dorazy a neviem ani ako by sa tento spinac dal riesit a dosadit dako do obvodu plosaka aby sa motorceky same vypli a nezhoreli.
Tod zatial vsetko uvidime co prinesu skutky